Mariona Naudín

LaPoderosa
Traballodora de la cultura

Mariona Naudin és intèrpret, creadora i directora escènica. S’ha format a Espanya, Argentina i Alemanya i és llicenciada en Interpretació de Gest (Institut del Teatre de Barcelona). Actualment compagina la seva feina artística amb estudis d’Antroologia Cultural a la Universitat de Barcelona.

Ha treballat per a coreògrafs i directors com Xavier Le Roy (Restrospectiva, de Xavier Le Roy. Fundació Tàpies 2012), Roger Bernat (Numax-Fagor-Plus, Internationales Bürgerbühnenfestival_Theater Freiburg) o Arantxa Martínez (The Present, Tanz im August, Berlin), entre d’altres. Tanmateix, ha desenvolupat treball en solitari i peces pròpies: VIP, homenaje a Severiano Naudin (Premi del Jurat a Festival 100º Berlin 2013, Hebbel am Ufer Theater), Una família balla (Festival TNT, 2015), Una família balla segona part (Antic Teatre, 2017), Kopfkino (Festival Sâlmon, Festival Escena Poblenou 2016). També forma part del col.lectiu Mos Maiorum, amb qui han creat l’obra de teatre documental  homònima que v ser estrenada amb gran èxit al TNT 2016.

Durant l’any 2016 va ser artista resident  al Graner i actualment és membre del col.lectiu ARTAS, vinculat a l’espai de dansa i creació La Poderosa.

El seu treball és heterogeni i abraça diversos llenguatges: dansa, teatre documental, text, site-specific. Així mateix, les seves creacions es nodreixen de disciplines que també provenen de l’àmbit social com la història o l’antropologia. L’interès central de la seva recerca parteix de la voluntat de trobar un format ideal pel contingut, d’ inventar i construir nous dispositius que permetin materialitzar escènicament la necessitat primera, el contingut. En definitiva, trobar una manera pròpia i adequada per a posar en escena el que hom necessita dir-li al món.