LOS DETECTIVES / Las cosas se rompen, la gente se muere (pieza en proceso)

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dijous, 7 febrer, 2019 - 18:00
Informació pràctica 

Lloc: La Caldera

 

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Pro (trobada de professionals)Processos i pràctiques artístiques en diàleg entre Graner, Antic Teatre, La Poderosa, La Caldera i Mercat de les Flors.

Què és l’experiència visionària i com es podria traduir en el nostre món contemporani? Per què l’inici de la modernitat i del sistema capitalista significa el confinament de la dona a l’àmbit domèstic? Era la sensualitat de les místiques més lliure que la nostra? Per què a partir del segle XV la cacera de bruixes es torna un feminicidi? Què te a veure Marx Ernst amb Hildegard von Bigen?

Las cosas se rompen, la gente se muereés la continuació del nostre últim treball conjunt Kopfkino, on encarnàvem cossos cinematogràfics femenins que ens servien com a motor de la peça. En aquesta ocasió encarnem el cos de la dona de la Edat Mitjana precapitalista per a revisar el nostre present. Partim d’aquest interès en el període medieval perquè representa la fi d’un món, el trencament d’una forma de vida i el naixement del nostre sistema actual, que agonitza.

Des de les místiques passant per les bruixes o les heretges i les cortesanes, la nostra investigació explora l’arrel del naixement del capitalisme des del cos i l’experiència femenina. Proposem un diàleg entre el món medieval i el món contemporani per a provocar una col·lisió que produeixi nous sentits.

Mirem al passat per a recuperar quelcom que hem perdut en aquest temps pòstum que és el nostre present. Un temps no-future, un temps en el que la pregunta ja no és “cap a on” sinó “fins quan”? Un temps altra vegada de fogueres en el que la paraula progrés ha de ser posada en dubte.

>>Leer más