UNDER CONSTRUCTION I Xavier Manubens

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 20 octubre, 2018 - 21:00 a diumenge, 21 octubre, 2018 - 20:00
Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Under construction són coses que puc fer a qualsevol espai abans de començar.

Després de l'exercici site- specific que vam fer Verónica Navas i jo, 'Un Passeig Col·lectiu', em vaig quedar amb moltes preguntes per respondre. Per a això tenia clar que necessitava deixar d'intervenir el carrer per començar a grapejar l'estudi.
La realitat és que porto tot l'any treballant en estudis de diferent caràcter, i cada vegada que entro en un espai nou haig de tornar a començar, per poder entendre-ho i intervenir-ho. Un follón. Per aquesta raó vaig fer una llista d'instruccions que es titula 'Coses que puc fer a qualsevol espai abans de començar' o 'Com escalfar l'espai' (títol alternatiu). I sense adonar-me’n , la cosa ja era. Estic entenent l'habitar, el descobrir i el transformar a través d'aquesta llista estranya. Aquesta pràctica d'edificació i manipulació sota una perspectiva coreogràfica m'ajuda a entendre com funcionen els mecanismes de construcció de realitats-altres, i em dóna la possibilitat de buscar maneres de situar-nos, fer-nos presents al món i sabotejar-ho des de dins. O alguna cosa així.

El projecte s'ha desenvolupat fins avui a la Caldera, Centri Cívic Lluïsos de Gràcia, Teatre Pradillo, Teatre Ensalle/Vigo i amb les complicitats de Itxaso Corral, Oscar Dasí, Diana Gadish, Verónica Navas, Ana Buitrago, Isaak Erdoiza, Nazarío Díaz, Raquel Sánchez i Sara Martín.
Xavier Manubens, 1989. Me dedico a la investigación en Artes Performativas. Mis intereses y prácticas giran alrededor de la manipulación espacial, la performatividad de la imagen, la coreografía y su situación, el apocalipsis inminente y la acción física como herramienta poética, política y de transformación.

Instagram: @xaviermanubens