Página La Poderosa
Bea Fernández

Ballarina i coreògrafa

És cofundadora del col·lectiu Las Santas i codirectora artística de La Poderosa, espai de creació a Barcelona.

Estudia Dansa Contemporània i Coreografia a l'Institut del Teatre de Barcelona i amplia els seus estudis en el Center for Movement Research (Nova York). Treballa com a intèrpret amb Danat Dansa i col·labora estretament amb el coreògraf Carmelo Salazar (1998-2004), participant en peces com "Europea no és una puta", "Espaciales" o "El salón dorado". Ha creat els solos "Escorzo" (2004), "I have a dream" (2006) i "Cuerpo en escena" en col·laboració amb Olga Mesa. 
L'any 2008 desenvolupa un projecte centrat en la figura de l'intèrpret com a memòria i arxiu viu, que es desplega en dos formats, el document audiovisual "Los que se ven entre si", i una peça escènica, "Tres personas, todos los cuerpos". Actualment desenvolupa "Muy experimental" un projecte d'investigació que planeja convertir-se en una realitat constructiva entre creadors.

Des de fa sis anys desenvolupa una activitat anual pedagògica de laboratoris del cos dirigits a estudiants i ballarins professionals interessats en el cos i la construcció de la presència d'aquest mateix en temps real.