Página La Poderosa
Paloma Gueilburt

Formació

Llicenciada en Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, realitza el darrer any a Paris (França), a la Universitat Sorbonne IV, gràcies a una beca Erasmus. Posteriorment llicenciada en Documentació, també per la UB.

El seu contacte amb la dansa, especialment la dansa contemporània, s’inicia amb la seva formació al Ballet Contemporani de Barcelona (BC.B) on pren classes des de 1984 fins el 1992.

Activitat professional

Realitza una beca de col·laboració amb el Centre de Cultura de Barcelona (CCCB), al Departament d’Exposicions. Aquesta experiència li permet participar en la coordinació d’exposicions sobre Cortázar, Gao Xin Gian, el surrealisme, entre d’altres. Col·labora sovint amb el Centre d’Estudis Gaudinistes, dedicat a l’estudi i promoció de l’obra d’Antoni Gaudí.

Posteriorment forma part de l’equip del gran grup editorial català Grup 62. Col·labora en la investigació documental pel treball de recerca d’Amèlia Boluda – ballarina del BC.B – sobre la dansa contemporània a Catalunya i el paper que hi va jugar el Ballet Contemporani de Barcelona en el seu desenvolupament (treball que rep el recolzament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Cultura).

La seva relació amb el món editorial la continua a la Cooperativa d’Arquitectes Jordi Capell, on realitza tasques de documentalista. L’any 2006 entra en contacte amb una gran empresa com és el Grup Agbar per qui realitza tasques documentals relacionades amb un portal temàtic sobre aigua i sanejament (a través d’una empresa externa). Realitza la pàgina web de l’escultor hispano-argentí Luis Gueilburt.

Finalment, retrobant-se amb el món de l’art i de la dansa en particular, entra a formar part de l’equip de La Poderosa i a col·laborar amb Las Santas duent a terme tasques administratives, de gestió i producció, així com la gestió de la seva nova pàgina web.