Página La Poderosa
IN_formals Vikingos (20 i 21 de novembre 2010)


Les trobades in_formals proposen un espai de presentació de peces de petit format de joves coreògrafes i intèrprets d'Oslo, amb la intenció de donar continuïtat a l'intercanvi dut a terme en aquest darrer any amb aquesta ciutat. Las Santas vam ser convidades a realitzar una residència i a donar un laboratori a La Danses Hus d'Oslo al juny de 2009.

Allà vam conèixer un grup de joves coreògrafes estudiants o recentment sortides de l'escola que presentaven el seu treball en un espai alternatiu de la ciutat; ens va semblar interessant la seva capacitat d'organitzar-se amb pocs mitjans i dur a terme una presentació on la tècnica, regiduria i interpretació estaven al seu càrrec. A més a més, el tipus de treball que estaven desenvolupant, dintre del terreny de l'escriptura coreogràfica ens va semblar inspirador.

Per aquesta raó proposem donar visibilitat a una manera de treballar, pensar el moviment i l'escriptura coreogràfica i provocar la trobada entre joves creadors que viuen a realitats culturals i econòmiques ben diferents.

Presentaran les seves peces:

Dissabte, 20 de novembre de 2010, a les 21’00h:
Ingeleiv Berstad | Janne-Camilla Lyster | Venke Sortland

Diumenge, 21 de novembre de 2010, a les 19’00h*:
Inger-Reidun Olsen | Therese Markhus | Pernille Holden
*Conversación informal con las artistas tras la presentación


Dates: 20 de novembre (21h) i 21 de novembre (19h)
Lloc: La Poderosa – Riereta, 18 2ª planta 08001 BCN
Imprescindible fer reserva: info@lapoderosa.es
Preu: 5 € (un dia) / 7 € (dos dies)

Organitza:


 Amb la col·laboració de:


www.btvnoticies.cat

Dates

20-11-2010 al 21-11-2010

Galería

Foto: Mercè MorenoFoto: Mercè MorenoFoto: Mercè MorenoFoto: Mercè Moreno
Foto: Mercè MorenoFoto: Mercè MorenoFoto: Mercè MorenoFoto: Mercè Moreno

Programa

  • "Pressure" de Inger-Reidun Olsen
    En aquest solo Inger-Reidun Olsen es recolza en murs interiors i exteriors, barreres i fronteres deixant-hi emprentes que el públic està convidat a veure. Més que transgredir, Olsen es troba i es relaciona amb l'expectativa i la presió tant interna com externa. Com a ballarina, Olsen treballa amb el fet de deixar que els moviments obrin paisatges interns emocionals i espirituals . La seva tasca és la de donar forma a aquest material arrel de la trobada amb l'espai exterior i el públic. És com una manera de dialogar, de negociar, entre les esferes de lo personal i lo social a través del moviment i la veu.

    Coreografia i inerpretació: Inger-Reidun Olsen
    Disseny de llums: Elisabeth K. Nilsson
    Dramatúrgia: Camilla Eeg

     
  • "Frontal confrontation, solo #2" de Venke Marie Sortland
    Com viure la meva vida en aquesta societat?! Frontal confrontation són una sèrie de petits solos on em confronto amb aquesta pregunta a través de tasques físiques. A solo # 2 he partit d'una recerca al voltant d'estats i maneres de rendir-me o entregar-me - poder o debilitat?

    Coreografia i interpretació: Venke Marie Sortland
    Coproducció: Landing DA

     
  • "So uncanny" de Therese Markhus
    El solo "So Uncanny" va ser creat a la primavera del 2009, com a projecte pilot de la peça de llarga durada “Her shadow is named Susan”, estrenada al març del 2010. Inspirat en películes de terror, “So Uncanny” juga amb accions, so i imatge.

    Coreografia i interpretació: Therese Markhus
    Compositor: Per Zanussi
     
  • "Break truth" de Ingeleiv Berstad
    Aquesta peça està basada en la idea de trencar i construïr significats. Intenta mostrar tant el fer com l'esforç per arribar a fer-ho.
    El duo s'ocupa de la interrelació entre moviment i sò i ho conecptualitza a través de la manipulació d'aquestes relacions. Per a aquest peça cooperen amb la autora Maria Tryti Venneroed amb la voluntat d'extendre el seu concepte d'expresió. Aquest solo és un projecte pilot d'una peça que estarà acabada al 2012.

    Per: Skar/Berstad
    Coreografia i interpretació:Ingeleiv Berstad
    Música i vídeo: Julian Skar
    Textos: Maria Tryti Vennerod

     
  • "Ready yet?" de Pernille Holden
    El punt de partida d'aquest solo és la fisicalitat de la preparació, com entrar en un estat de "estar preparat, estar llest".
    Aquest és un work in progress que explora com automotivar-se, com estar preparat per l'atac i com deixar-se emportar i perdre el control.

    Interpretació: Pernille Holden
    Música: Guns'n Roses
    Il·luminació: Elisabeth Nilsson


     
  • "Janne-Camilla Lyster Transcription/Rach 3" de Janne-Camilla Lyster
    L'estructura d'aquesta peça és una transcripció gràfica i rítmica del Concert de Piano nº 3 de Rachmaninov, també anomenat Rach 3. Aquest concert és conegut pel seu alt nivell de dificultat i per tornar bojos als pianistes.

    Il·luminació: Elisabeth Nilsson
    Soundscape: Chris Watson
    Interpretació i coreografia: Janne-Camilla Lyster