AMALIA FERNÁNDEZ

LaPoderosa
Artista e investigadora

Amàlia Fernández ( Granada 1970)

Visc i treballo a Madrid des de fa 30 anys. Em vaig formar inicialment en dansa clàssica (Reial Conservatori de Sevilla, i després en dansa contemporània amb diferents coreògrafes (Ana Buitrago, Francesc Bravo, Olga Mesa, Mónica Valenciano etc)

La meva trajectòria professional ha anat de la interpretació (com a membre de la Cia. “El Bailadero-Mónica Valenciano”, durant 10 anys) a la creació independent a partir del 2005. En aquesta fase, he creat diverses peces (Matrioshka, Kratimosha, A Construcció, El resistent i delicat fil musical, Expografia, Monstres Musicals, Neti Neti etc) i també he creat algunes peces més en col·laboració amb altres artistes (“Shichimi Togarashi” i “Entre tu y yo” amb Juan Domínguez, “Gossa Xina”) amb Nil Gallego etc)

 La base de la meva recerca sempre gira entorn del cos, el moviment, la coreografia i la composició, la música (en concret el cant coral) i la representació en el sentit mes teatral. A nivell  tematic, m'interessa allò autobiogràfic, l'absurd (la comicitat que deriva de l'absurd), el cos col·lectiu (que podem fer tots junts) i, a la meva manera, la transcendència (la certesa que som molt més del que podem percebre amb els sentits físics)

Com a docent, acompanyo artistes en els seus processos de creació i també imparteixo laboratoris en diferents contextos acadèmics i no acadèmics.

Sóc a més professora certificada pel RIMYI de Ioga Iyengar.