AMARANTA VELARDE

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

Amaranta Velarde treballa en el camp de les arts escèniques com a coreògrafa, ballarina i pedagoga. Es gradua a CODARTS (Universitat de Dansa de Rotterdam) el 2004 i des de llavors treballa intensament amb el coreògraf Bruno Listopad com a ballarina i assistent en nombroses produccione i investigacions presentades a festivals com Nederlands Dans Dagen, Cadance, Spring Festival i Something Raw. A més, col·labora amb altres artistes escènics a Holanda com Giulia Mureddu, Cora Bos-Croese, Liat Waysbort i Jochem Stechman.

El 2011 es muda a Barcelona on treballa i col·labora amb creadors com Cris Blanco, el Comte de Torrefiel, Pere Faura, Diana Gadish, Atresbandes i Ola Maciejewsk. A més, ha coreografiat nombrosos espectacles com 'Lo Natural' (2012), 'Hacia una estética de la buena voluntad' (2013), 'Mix-en-Scene' (2015), 'Apariciones sonoras' (2019) i 'Desbordes' (2021). Aquestes actuacions s'han presentat a teatres i festivals de prestigi, com ara el Mercat de les Flors, el Festival Grec, el Museu MACBA, els Teatres del Canal de Madrid, el Museu Reina Sofia i el Teatre Brigittines de Brussel·les. Així mateix, ha estat Artista Associada a La Poderosa, centre de recerca i desenvolupament de la dansa, del 2013 al 2016.

Des del 2017 imparteix classes al Conservatori Superior de Dansa de Barcelona (CSD Institut del Teatre) mentre continua la seva recerca al camp de la dansa i les arts escèniques.

www.amarantavelarde.com

Projectes

DESECHOS, llista de residus (títol provisional), proposa un procés de creació des del reciclatge d'idees rebutjades i de trobades amb fantasmes del passat. A través del projecte proposo convidar...