ANNA FONTANET

LaPoderosa
RESIDENCIAS IN_PRESCINDIBLES 2021

Ballarina i creadora amb seu a Barcelona. 

Rep la seva formació independent des de la vessant de la dansa contemporània , la composició instantània i el contact de la mà de ballarins, coreògrafs i pedagogs amb recorregut nacional i internacional en la recerca d'altres maneres de pensar i entendre la dansa. Així és com coneix el treball de Anna Sanchez, Vero Cendoya, David Zambrano, Angels Margarit, Franseco Scavetta, Pep Ramis, Maria Muñoz, Crysa Parkinson, Juylen Hamilton, Nancy Stark, entre d’altres.  Fins a dia d'avui les seves col·laboracions principals han estat amb Stephan Herwig, Sabine Glenz, Moritz Ostruchnjak - Daniela Bendini, Nadine Gerspacher, Vero Cendoya i Angels Margarit. Graduada en disseny gràfic combina aquests dos camps artístics en el seu camí professional. Des de 2011, un cop acabats el màster en arts digitals, incorpora la composició sonora i les arts digitals en els seus projectes artístics.  A partir de 2017 inicia la seva trajectòria com a creadora amb la seva primera peça "Blanc Salvatge”. N.A.N (Now Ask Nothing) és la seva segona creació, i des d’on neix aquest nou procés, “I escoltar l’herba com creix” que ara encara. Com artista sonora per a les arts vives s’interessa pel “Field recording” com a tècnica per recopilar material sonor, així com a la creació d’instruments autogenerats.

Com a creadora en l'àmbit de la dansa, la línia d'investigació es troba en obrir espais de comunicació.  Repensar les accions de moviment a través de la composició d'espais sonors aleatoris i/o improvisats. Explorar amb la llibertat cedida a "la màquina", joc d'impulsos i envolvents pel moviment.

Projectes

Quina afectació té el so de la pluja, el soroll de les pedres sota el nostres peus, l'olor de l’herba… Fins a on podem aguditzar la nostra percepció sensorial? Que passaria si augmentes la nostra...