CLÁUDIA MÜLLER

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

Cláudia Müller és una artista amb projectes desenvolupats en dansa, performance i vídeo. Doctora (2020) i Mestra en Arts per la Universitat de l'Estat de Rio de Janeiro/Brasil (2012). Professora del curs de Dansa de la Universitat Federal d'Uberlândia / Brasil (UFU). Va actuar en companyies de dansa a Sao Paulo, Rio de Janeiro (Brasil) i Alemanya (1990-2000).

El 2000 va començar a desenvolupar els seus propis treballs, presentats a Festivals i Centres d'art al Brasil (Panorama de Dansa, Mostra SESC d'Arts), Argentina (Festival de Dansa de Buenos Aires), Xile (Escena Domèstica, Festival UARCIS), Colòmbia (Festival de Dansa Contenporània), Espanya (In-Presentable/Madrid, BAD/Bilbao, La Laboral Escena/Gijón, ARTIUM/Vitòria), Marroc (On Marche) i Portugal (Festival Al Kantara), entre d'altres.

Va participar al programa Encontros 2005-2006 ideat per Al Kantara (Lisboa) i Panorama de Dansa, col·laborant amb l'artista Cristina Blanco; al programa Abordajes Artísticos (2011), en una col·laboració entre el Museu ARTIUM (Vitòria) i Azala Espacio de Creación (Lasierra); al Lab Migraciones, ideat per Artea i realitzat a Matadero i Museo Reina Sofia (Madrid— 2011); del projecte Interpolación ideat i realitzat pel Centre de Creació Graner (Barcelona – 2014). El 2017-2018 va participar en residència artística a Azala Espaicio de Creación ia CaPA (Faro/Portugal).

El 2017 va formar part de l'equip de curadoria de la Bienal de Dança - Sesc. Va ser co-curadora (juntament amb Marcos Villas) del projecte Modos de Existir 8, a Sesc Santo Amaro / SP (2018).

www.claudiamuller.com