Elena Carvajal i Fran Martínez

LaPoderosa
RESIDENCIAS IN_PRESCINDIBLES 2022

ELENA CARVAJAL

Nascuda a Mèrida, és ballarina i coreògrafa resident entre Brussel·les i Espanya. El seu treball llisca entre la coreografia i les arts visuals està dedicat al diàleg entre l'escriptura de l'espai i el llenguatge del moviment. A través de la investigació de noves formes de dramatúrgia i mitjançant una metodologia basada en l'experimentació desenvolupa un univers particular que es situa entre la realitat i la ficció, generant experiències que l'espectador és lliure de crear a partir de la seva pròpia relació amb el món .
Parteix d'un interès per l'accident com a forma de dramatúrgia i investiga la possibilitat de la coincidència, la narració i la performance amb una perspectiva singular i no antropocèntrica. Recentment ha creat Procrastinación house, una metodologia i pràctica de treball, que es va definint com a pràctica contraproductiva, que actua com una resistència al temps, en concret als temps de producció. Per fer de la procrastinació una pràctica artística, una eina de supervivència. Actualment es troba en procés de creació de Every possible elsewhere, projecte que forma part de Batard Festival-Slow Collaboration-Brussel·les i compta amb el suport de Wpzimmer-Amberes, Ambaixada d'Espanya al Regne de Bèlgica, Le Delta-província de Namur, Kunstencentrum Buda-Kortrijk, Centre Cultural Tour à Plomb-Ciutat de Brussel·les, L´ESTRUCH. Fàbrica de creació d'arts vives, Sabadell.

https://www.elenacarvajal.com/

FRAN MARTÍNEZ

Es forma en interpretació i dansa a diferents escoles d'Espanya, Portugal i Bèlgica. Rep la beca DanceWeb – ImpulsTanz Festival Vienna 2019. Ha treballat amb Teatro Ensalle, Tino Sehgal, Dora García, Amélia Bentes, Berio Molina, Meytal Blanaru, Jesús Rubio, Voadora – Marta Pazos, Pisando Ovos – Rut Balbís i Lucía Estévez, entre d'altres. Actualment treballa com a intèrpret per a Colectivo Glovo i Natalia Fernandes, amb la qual col·labora en diferents projectes. Co-fundador de la companyia d'arts del cos Pálido Domingo. la temperatura el temperamento, la seva primera creació, va ser estrenada el 2015 al Teatro Ensalle de Vigo i va rebre el premi del jurat al festival GraciasXFavor – Santander 2017. Actualment es troba en procés de creació de TRANSFIXIÓN. Ejercicios espirituales, projecte recolzat per Centro Cultural Conde Duque + Coreógrafos en Comunidad Centro Danza Canal, Teatro Ensalle i La Caldera. Fascinat pel misteri de ser un cos.

https://www.efepuntomartinez.com/

Projectes

Somaficción

Sota una melodia de flauta dolça es cou a foc lent el que volem que sigui Somaficción, un projecte en col·laboració entre Fran Martínez i Elena Carvajal amb el qual deixem que els nostres...