Julián Pacomio

LaPoderosa
RESIDÈNCIES IN_PRESCINDIBLES 23

Performer i creador escènic. Indaga a la idea de còpia, remake, traducció i apropiació de materials aliens amb els seus projectes escènics. Treballa amb artistes i coreògrafs com João Fiadeiro (PT), Carolina Campos (BR), Luis Garay (CO), Daniel Pizamiglio (BR-PT), Nazario Díaz (ES), Gustavo Ciríaco (BR-PT), Luis Moreno Zamorano (CL) o Annika Pannitto (IT-ES), entre d'altres. Des del 2018 col·labora amb la coreògrafa Ángela Millano (ES) en el projecte d'investigació en arts escèniques Asleep Images, del que formen part les peces Make It, Don’t Fake It (2019) i PSYCHO (2020). Altres peces destacades són: Apocalipsis entre amigos o el día simplemente (2021) amb residència de ceació a Graner i estrenat a La Capella (Barcelona), El mundo bajo el mundo (2017), Espacio Hacedor (2016) o My Turin Horse (2012).

Les seves peces s'han mostrat en contextos com La Casa Encendida (Madrid), CentroCentro (Madrid), Matadero (Madrid), CA2M (Móstoles), Tabakalera (San Sebastián), Azkuna Zentroa (Bilbao), Festival BAD (Bilbao), La Caldera (Barcelona), La Capella (Barcelona), Festival Sâlmon (Barcelona), IVAM (Valencia), Museo del Chopo (CDMX), CCE (Montevideo), Temps d’ Images (Lisboa), Atelier Real (Lisboa), O Rumo do Fumo (Lisboa), Desfoga (Cambados) y S’ALA (Sassari).

El 2020 va ser comissari del cicle de performances NO NO NO SOLO SOLO NO, per a la Sala Amadís d'INJUVE. El 2021 va comissariar amb Ignacio de Antonio Antón CONTEMPLAR UNA SUPERFÍCIE INESTABLE, guanyadora de la convocatòria Inéditos 2021 de La Casa Encendida. Una exposició sobre Coreografia, performance, cinema i arts visuals. Des del 2016 forma part del col·lectiu d'arts vives Bullshit, desenvolupant els festivals Bullshit MEX (Ciutat de Mèxic) i Bullshit UY (Montevideo). Des del 2017 forma part del col·lectiu Atelier Real, dirigit per João Fiadeiro, formant part de Des/Ocupação (Lisboa. 2019)

És llicenciat en Belles Arts (USAL). Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual al Museu Reina Sofia. Grau en Filosofia (UNED). Entre 2015 i 2017 participa al programa d'Estudis Avançats en Pràctiques Crítiques del MNCARS organitzat per Artea. El 2020 forma part de PACAP (Performing Arts Advanced Program) comissariat per João Dos Santos Martins a Forum Dança, Lisboa. El 2022 forma part del col·lectiu PISCINA amb seu Espaço da Penha em Lisboa.

www.julianpacomio.net

Projectes

Toda la luz del mediodía serà la segona part de La Trilogía del Sol, de la qual forma part Apocalipsis entre amigos o el día simplemente, una peça que es va estrenar el 2021 a La...