MALÉN ITURRI

LaPoderosa
RESIDENCIES IN_PRESCINDIBLES 2024

Desplego la meva curiositat al voltant de pràctiques de sensibilització des d'un enfocament somàtic, recolzant-me en l'estudi del desenvolupament evolutiu i l'embriologia, i a través de preguntes i reflexions des dels pensaments feministes i cuir-queer.

La meva pràctica artística i pedagògica parteix de la recerca d'imaginaris col·lectius sensoperceptius altres, entorn de la vida com a estat relacional continu entre éssers més que humans. Investigo i acciono en els àmbits de l'estudi del moviment, la dansa contemporània, el contact improvisació i la creació escènica alhora que em submergeixo en experimentacions sòniques i la composició de música electrònica amb el projecte Mímbere. [https://mimbere.bandcamp.com/]

Sóc Educadora del Movimiento Evolutivo Infantil (IDME) i Educadora Somàtica del Movimiento (SME - en procés de certificació) per l'escola de Body-Mind Centering®, graduada en Belles Arts per la UPV, compto amb el Màster en Práctica Escénica i Cultura Visual ( UCLM-ARTEA-MNCARS) a Madrid i del Màster Universitari en Estudios Culturales i Artísticos amb perspectives Feministes i Cuir [MUECA] de la UMH.
Actualment em trobo desenvolupant la meva tesi doctoral, dins del Programa de Doctorado en Arte: Producción e Investigación a la Facultad de Belles Artes UPV, al voltant de tàctiques involucionistes i ecologies afectives a través de pràctiques eco-somàtiques.

https://cargocollective.com/maleniturri

Projectes

Es planteja un projecte de recerca al voltant de corporalitats més que humanes a través del moviment, la veu i l'experimentació sonora, des d'una perspectiva ecosomàtica. Es proposa travessar...