Mónica Muntaner

vaig néixer 1966

Em formo com a ballarina de dansa contemporània a Barcelona. He treballat com a ballarina/intèrpret amb diferents creadors i companyies.

En l´any 2000 conec a Silvia Sant i Bea Fernández, dues persones clau en el meu recorregut com a professional i persona. Juntes creem el col·lectiu Las Santes (agrupació artística multidisciplinària) e iniciem la coodirecció de la Poderosa (espai per a la dansa i els seus contaminants).

Des de les hores la meva trajectòria viatge entre gestió i direcció artística de La Poderosa i els meus projectes personals.

Dins del col·lectiu Las Santas destaco les següents creacions : Bizarre, Menta in Iurmain amb textos de Rafael Ponce, Tres trobades, Space Invaders , Poemes d’amor i cos, Típiques (documental) i mâe ( identitat, cos , Herència).

I en referencia a la Poderosa recupero unes paraules que m´emocionen: “La Poderosa sigue siendo un espacio genuinamente femenino: fértil, acogedora, social, fuertemente frágil, perseverante, independiente y superviviente. Vigilada por dos mujeres montaña a las que quiero con todo mi corazón y alimentada por tantas personas, cosas e historias … entre la realidad y la ficción, entre la autoría y el anonimato, entre la individualidad y la comunidad, entre la acción y la reflexión y, como no, entre el movimiento, su ausencia y el eterno eco de ambos.”  Silvia sant

A partir del 2013 els meus interessos artístics canvien de direcció i em comencen a motivar un altre tipus de projectes a on la implicació del públic i l’experiència van per endavant del producte. Sota aquets paràmetres està: Abans i Després de ballar al costat de Bea Fernández i BCN XXI (Laboratori televisió experimental) amb Dani Miracle.

Actualment formo part del nou col·lectiu d´artistes associats a la Poderosa ARTAS i en darrers anys he participat en diferents projectes socials donant classes de cos a dones immigrants, dones amb el risc d’exclusió social i gent.

Projectes

Quatre octaves i mitja parteix d’una necessitat poètica d’expressar l’actual moment vital de les creadores, Mònica Muntaner i Rosa Muñoz; una trobada des de la maduresa i...

ROSA MUÑOZ / MÒNICA MUNTANER

Quatre octaves i mitja parteix d'una necessitat poètica i emocional d'expressar el moment vital en el que ens trobem . De repassar...