NATALIA FERNANDES 

LaPoderosa
RESIDÈNCIES PROCESSADES 2024

 Ballarina, coreògrafa i professora de dansa originària del Brasil i establerta a Madrid des del 2017.

Actualment, soc intèrpret en les produccions de Jesús Rubio Gamo (Gran Bolero - Premi Max 2020 - i Acciones Sencillas), de Poliana Lima (Las cosas se mueves pero no dicen nada), i del nou projecte de creació de Celso Gimenéz /La Tristura, Las Niñas Zombi. El 2022/23 vaig ser l'assistent de coreografia de l'obra Breve Historia del Ferrocarril Español dirigida per Beatriz Jaén, amb text de Joan Yago al Centro Dramático Nacional. El novembre del 2023 vaig ser artista convidada del Taiwan Dance Platform, in WeiWuYing i al Dance South a Chiayi amb el solo  Anatomia y Estrategia, i amb el taller d'Anatomia Inventada.

Estudiant de Dansa entre els anys 2006 i 2013, vaig rebre dues vegades beques de recerca Alumne-Artista pel SAE-UNICAMP. Comença la seva trajectòria el 2005 l'escena independent de dansa contemporània de Sao Paulo,  treballant de la mà d'artistes brasilers com Maurici d'Oliveira, Sandro Borelli, Alex Soares, Morena Nascimento, Mirian Druwe, entre d'altres. El 2013, rep una invitació per ballar amb Nir de Volff - TOTAL BRUTAL, a Berlín. A partir d'aquest moment, comença a col·laborar amb diferents coreògrafs entre Alemanya, els EUA i Espanya, com ara: Cocoon Dance, Sebastian Hirn, Sonia Soares, Abhilash Ningappa, Jesus Rubio, Lucia Marotte, Poliana Lima i Celso Gimenéz. El 2021, a Madrid, va ser una de les seleccionades de l'Escola d'Hivern de Conde Duque.

Desenvolupa una tasca docent amb la creació de l'Anatomia Inventada. En aquesta barreja entre la docència i el procés de ballarina, creadora i investigadora, Natalia reconeix les eines creatives, les petites invencions, ficcions i desitjos. La feina com a intèrpret per a diferents coreògrafs(es) segueix obrint camins creatius per pensar les seves pràctiques. L'exercici de la docència és allò que nodreix la seva creativitat i impulsa el desig de continuar ballant. Amb les classes d'Anatomia Inventada Natalia troba un temps físic per a la investigació del cos que s'imagina i, després, balla.

Projectes

L'Anatomia Inventada és una pràctica que Natalia Fernandes investiga i formalitza des del 2017 i està basada en els seus 17 anys d'experiència com a performer per a diversos coreògrafs i...