Raquel Ponce

LaPoderosa
RESIDENCIAS IN_PRESCINDIBLES 2022

Raquel Ponce. Llicenciada en Història, en l'especialitat d'Història de l'Art. Es forma i treballa com a ballarina, actriu, directora escènica i performer a les Canàries i Madrid. Artista resident dels los Estudios de Producción del Centro de Arte La Regenta. Cofundadora de la companyia de noves tendències escèniques Perro Verde. Dona classes de “Teoria de la comunicació i l'Espectacle” al Grau d'Art Dramàtic a la seu de Gran Canària. Intèrpret de nombroses performances entre els quals destaquen les realitzades amb Tino Seghal, Dora García (Narrativas instantáneas) Gary Stevens (And), Xavier Le Roy (Extensions, Project), i presentades en diferents ciutats europees (Amsterdam, Lisboa, París, Brussel·les, Berlín, Estocolm, Ginebra...)

Com a creadora ha realizat i interpretat les peces: “La última vez de siempre”, "Otra estúpida película norteamericana", "Artematón”, “Cervezas gratis”, “Narcisa”, “Backstage” i Taller de público para público”, entre d'altres. Ha dut a terme projectes de caràcter expositiu entre els que destaquen: “BACK” presentat al CAAM/ (L.P.G.C), El Tanque i Bienal de La Imagen en Movimiento Buenos Aires- Argentina, “Corpografías” presentat a l'espai “Área 60", al TEA i Sala de Arte Contemporáneo de Santa Cruz de Tenerife , “Drawing” presentat a la Bienal de Arte de Dakar ( Senegal). Les seves performances han estat presentades en diferents festivals entre els quals destaquen: “Display” en el Instituto Cervantes de Berlín,  “Cuerpo a Cuerpo” en el Centro de Arte La Regenta, “Cinemadamare” a Itàlia, Festival de performance BONE a Suiza, ALtofest (Nàpols. Itàlia).

 

Videocreación “Cuatro Colores en Blanco” premiada en el programa 'Vídeo-Performance CAAM online'

Projectes

 Cuatro Colores en Blanco,

El meu nou projecte Cuatro Colores en Blanco, és una creació oberta, que s'ha anat ramificant de mica en mica en tres vies diferents: la videogràfica, l'expositiva i ara també l'escènica...