CRUZADAS # 3 CUQUI JEREZ / DD DORVILLIER

Data 
dijous, 19 gener, 2023 - 00:00 a diumenge, 29 gener, 2023 - 00:00

Últim capítol d'aquesta sèrie de 3 CRUZADAS que vam iniciar el 2022 i que es tanca amb aquesta trobada que ens produeix tanta alegria:

Aquesta vegada obrim l'any amb la cruïlla d'aquestes dues artistes DD Dorvillier i Cuqui Jerez.

Cruzadas és un intent de celestinatge o maridatge que proposa la trobada, l'experimentació i la cruïlla entre artistes que habiten diferents territoris. Intenta provocar o obrir esquerdes per convidar els artistes a desmarcar-se, a posar-se en comú, a desautoritzar-se ia desidentificar-se. El nostre desig: obrir canals de comunicació, contaminar, barrejar, provocar tercers inesperats, enriquir relacions, intercanviar coneixement i suggerir una altra velocitat dels esdeveniments que menys es regeixi per les lleis del mercat i més per les necessitats del desig.

DD Dorvillier i Cuqui Jerez realitzaran una obertura al públic de la seva trobada a Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. ( aviat més detalls...)

DD Dorvillier
Nascuda a Puerto Rico el 1967, DD Dorvillier va començar a crear espectacles a Nova York el 1989, abans de mudar-se a França el 2010, on actualment viu i treballa. El seu treball està arrelat en processos paradoxals i equilibra l'exploració del cos sensible, la construcció coreogràfica, la filosofia i el llenguatge. La relació amb el so i la música, la llum, el color i els objectes, com a materials quasilingüístics, és una força impulsora en la seva investigació. Com i on ballar i com aquestes condicions s'influeixen mútuament, són temes clau en la seva investigació actual. Des del 2019 és artista associada del CDCN Le Dancing Dijon Bourgogne - Franche-Comté. El 2020, juntament amb el compositor Sébastien Roux, crea La Corvette, un espai d'experimentació, investigació i creació multidisciplinar a Côte d'Or, França.

www.humanfuturedancecorps.org

Cuqui Jerez
És artista, coreògrafa i performer. Després de treballar com a ballarina i intèrpret amb diversos coreògrafs a Europa als anys noranta, comença a desenvolupar el seu treball coreogràfic el 2001. Des de llavors ha creat peces escèniques que s'han presentat a nombrosos festivals a Europa, EUA i Llatinoamèrica. La seva principal activitat és la creació, però també participa en diversos projectes de recerca, curatorials, de docència i publicacions.

www.cuquijerez.com