ADENTRO! / Diana Szeinblum

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
diumenge, 2 juny, 2019 - 20:00
Informació pràctica 

Lloc: La Poderosa
C/ San Germá, nº 5 -3º
M_Plaza España

Aportació 
8€

“Què fa el cos quan balla folklore? Com desarticular un saber popular? Com desconèixer allò que es coneix? El procés de recerca ha consistit en el fet de rellevar el material kinétic folklòric, a través de tutories, manuals i vídeos i del treball amb un ballarí especialitzat. Després aquest material es va reprendre per a deconstruir-lo, buidar-lo de contingut, desordenar-ho, desestructurar-ho i desestabilitzar-ho. Tres performers/ballarins realitzen aquest viatge físic per les formes que estableixen les danses tradicionals argentines. L'escena és la deconstrucció in situ, que torna visible l'existència d'un interior físic. El transitar aquesta especificitat en relació a un material conegut, com el folklore, dóna per resultat un cos estranyat, combinacions coreogràfiques allunyades de qualsevol dansa popular: un sentit diferent al de la tradició, del qual emergeix un relat desconegut, un llenguatge nou. Seguint la línia del folklore com ‘saber popular’ desenvolupem un dispositiu escènic de relació entre els performers que, en estar en estat de creació conjunta permanent, es torna variable, permeable i perceptiu, cosa que ens permet interpel·lar a la “tradició com a identitat mòbil”.

ADENTRO ! va ser comissionada per al cicle Tres Danzas Argentinas -curada per Diana Theocaridis- i estrenada al novembre de 2016 en el Teatro la Ribera del Complejo Teatral de Buenos Aires.. Amb el suport de Prodanza, Govern de la Ciutat de Buenos Aires. Va guanyar el premi teatro del Mundo 2017, que atorga la Facultat de Filosofia i Lletres de la UBA, en la rúbrica “coreografia”.ADENTRO! es va presentar en el FIBA 2017, REDCAT Los Angeles 2018 i FIDCU (Festival de Dansa Contemporània de l'Uruguai) 2018.

______________________________________________

Diana Szeinblum

Diana Szeinblum és ballarina, actriu i coreògrafa. Com a ballarina, va realitzar estudis de dansa en el Taller del Teatre Sant Martí, on després va integrar la companyia estable dirigida per Oscar Araiz. Va viatjar als Estats Units i va conèixer el treball de Jennifer Müller, Janette Paneta, Nikolais i Twila Tharp. En 1990 va rebre una beca de l'Institut Goethe per a formar-se en la Folkwang Tanz Schule, on va formar part de la companyia FTS, sota la direcció artística de Pina Bausch.

Com a coreògrafa, va transitar els terrenys de la performance i les arts escèniques en obres com a Secret i Malibú (2000), Alaska (2007) i Una cosa por vez (2013).

Ha estat convidada a treballar en els Centres d'Experimentació del Teatre Colón i del Teatre Argentí de la Plata. En el TACEC va presentar 34 metros (2004) i La mesa es un pedazo de madera (2011). També va ser convocada per a la reobertura del Teatre La Ribera, que pertany al Complex Teatral de Buenos Aires (CTBA,) amb ADENTRO! (2016).
A més ha creat obres per a la Companyia del Teatro San Martín i per a la Companyia Nacional.
Va fer treballs performatius per a Art Basel Cities, ARTEBA, CCK -dins de la mostra Els Visitants-, Museu d'Art Modern de Buenos Aires –en el marc del cicle El borde de sí mismo-, FIDEBA, Biennal de Performance 2015 de Buenos Aires i el Fons Nacional de les Arts.
Va participar també en la mostra Autobody en el Museu Faena (Buenos Aires) amb la seva obra Una cosa por vez (2013) i va crear La bèstia (2012) per al predi d'art, ciència i tecnologia Tecnópolis.

Performers Pablo Castronovo, Bárbara Hang, Andrés Molina
Música original Axel Krygier,
Tema musical Simón Díaz
Diseño de Luces David Seldes
Duración 50 minutos

Video