ADENTRO! DIANA SZEINBLUM

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 6 novembre, 2021 - 21:00
diumenge, 7 novembre, 2021 - 20:30
Informació pràctica 

ESPAI: OM del Mercat de las Flors
DURADA: 50 min.

ENTRADES 
PACKDESCOMPTE HACER HISTORIA(S)
Descompte del 30% per a la compra de 2 o més espectacles del cicle

 

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
16€

Què fa el cos quan balla folklore? Com ​​desarticular un saber popular? Com  desconèixer allò que ja es coneix? Tres performers / ballarins realitzen un viatge físic per les formes que estableixen les danses tradicionals argentines. L'escena és la deconstrucció in situ que torna visible l'existència d'un interior físic. Transitar aquesta especificitat en relació a un material conegut, com el folklore, dona com a resultat un cos estranyat, combinacions coreogràfiques allunyades de qualsevol dansa popular i un sentit diferent al de la tradició, de la qual emergeix un relat desconegut, un llenguatge nou.

Seguint la línia del folklore com a "saber popular" hem desenvolupat un dispositiu escènic de relació entre els performers. El seu estat de creació conjunta permanent es veu transformat i es torna variable, permeable i perceptiu i això ens permet interpel·lar a “la tradició”, com a identitat mòbil. 

Adentro! va rebre el premi “Teatro del Mundo 2017” com a millor coreografia (UBA, Buenos Aires) i s’ha presentat al FIBA, la REDCAT, Los Angeles i Montevideo.

Idea i direcció: Diana Szeinblum
Creació coreogràfica:Diana Szeinblum, Pablo Castronovo, Bárbara Hang i Andrés Molina
Intèrprets: Pablo Castronovo, Bárbara Hang, Andrés Molina
Música original: Axel Krygier
Tema musical: Simón Díaz 
Disseny de llums: David Seldes 

 

DIANA SZEINBLUM
Nascuda a Buenos Aires, Diana Szeinblum és ballarina, actriu i coreògrafa. Com a ballarina, realitza estudis de dansa al Taller de Teatro Sant Martín, on després formarà part de la companyia estable dirigida per Oscar Araiz. Viatja a Estats Units, on coneix el treball de Jennifer Müller, Janette Paneta, Nikolais i Twila Tharp. El 1990 rep una beca de l'Institut Goethe per formar-se en la Folkwang Tanz Schule, on després formarà part de la companyia FTS sota la direcció artística de Pina Bausch. Amb la FTS balla obres de Bausch, Susanne Linke, Urs Dietrich, Rainer Bear i altres.
El 2000 comença els estudis de filosofia amb Raúl Cerdeiras. Com a coreògrafa independent transita els terrenys de la performance i les arts escèniques en obres com Secreto y Malibú (2000), Alaska (2007), Una cosa por vez (2013) i Adentro! (2017).
Ha recibut el suport de Prodanza, Fondo Nacional de las Artes, Portland Institute of Contemporary Art (PICA), Mecenazgo de Buenos Aires i National Performance Network. Els seus últims treballs performàtics són Peep Show (2018) per a Art Basel Cities, Biologia de la agresión a ARTEBA (2018), Instrumento para estrellar (2017) per al CCK dins de la mostra Les Visitants.

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS / WEB
https://www.dianaszeinblum.com/
https://vimeo.com/243363643
https://www.youtube.com/watch?v=fW6U1CYmBpg

 

PERFILS DIGITALS
https://www.instagram.com/dianaszeinblum/

Video