ALBERGUE / 'FROM BEHIND ALL OVER" / ARANTXA MARTÍNEZ

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
diumenge, 29 octubre, 2023 - 19:30
Informació pràctica 

A Hangar 

C/ Emilia Coranty, 16, 08018 Barcelona  > Com arribar-hi

Aportació 
12€

ALBERGUE és un espai-temps obert per La Poderosa i Hangar per fer confluir experiències de com-moció i dol en tres cites:

En el marc del cicle Hacer Historia(s) V:

  • Diumenge 29 d'octubre a les 19h30, performance "From Behind All Over" d'Arantxa Martínez.

Pròximament:

  • Començaments de 2024 (data per confirmar) a Hangar: ALBERGUE de tres dies que reunirà a Du-Da, Marta Echaves, Isabel de Naverán, Arantxa Martínez i Sara Torres.

---

FROM BEHIND ALL OVER

"Les paraules tenen el seu propi govern i aquest no té res a veure amb el sistema lingüístic ni amb la gestió i custòdia de la llengua. Les paraules són, entre altres coses, expressió de vida, un acte irreductible per la seva capacitat de relació i propagació, d'eco i reproducció. Les paraules són veu, encara que sigui inau-dible, perquè són cos i estan vitalment unides a la seva llengua, la seva saliva, els seus llavis i la seva boca. En aquest sentit, la veu singular de les paraules no necessita un receptor per ser comunicada, ja que la veu ja és comunicació abans. Prèviament, en el seu fer-se, la veu ja és plural i està vinculada."

Text i dansa: Arantxa Martínez
Acompanyament: Gloría Godínez, Ricardo Santana
Subtítols: Ricardo Santana
Enregistraments sonors: Felix Classen
Música: Cançó folklòrica canària "El baile del vivo" i fragments de les cançons "We might be dead by tomorrow" de Soko i "Acrobat" d'Angel Olsen.

Gràcies al programa de residents de Tenerife LAV, Espacio Prana, el Club, Fernando Gandasegui, Ladelfin Editora, Juan Domínguez, Kate McIntosh, Daniel Belasco, Ghyslaine Gad i Paz Sanchez. "From Behind All Over" es va estrenar al festival Domingo a Madrid, 2022.

 

>>Presentació de la publicació homònim en acabat la performance.

Editorial Ladelfín

---

Arantxa Martínez és una artista, ballarina i performer, l'obra de la qual es centra en els processos d'identificació, intercanvi i dependència entre el cos i el seu entorn, i qüestiona la performativitat en relació amb aquests processos. Establerta a Berlín des del 2003, la seva activitat artística abarca diferents estètiques, metodologies i continguts gràcies a la seva col·laboració amb artistes com Kate McIntosh, Juan Domínguez, Paz Rojo, Sabine Zahn, Eszter Salamon, Thiago Granato, Alice Chauchat, Miriam Jakob, Felix Classen, Antonia Baehr, Nilo Gallego, María Jerez, Pauline Boudry & Renate Lorenz, Deborah Hay, Lola Rubio... amb els quals crea pràctiques, peces i investigacions que es despleguen i travessen l'espai urbà, el teatre, el cabaret i, més recentment, la muntanya.