ALLÁ I ESTHER RODRÍGUEZ BARBERO

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
divendres, 29 octubre, 2021 - 20:30
Informació pràctica 

ESPAI: LA CALDERA
<M> Les Corts
DURADA: 50 min.

ENTRADAS

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
12

ALLÁ és una ficció feta realitat. És l'expansió d'un organisme més enllà dels seus propis límits. L'ésser en expansió és un ésser travessat, travessat per protons i electrons que un dia van canviar la seva manera d'estar al món. De cèl·lules mutades i mutants. Entre la vida i la mort. És la relació d'un cos amb éssers tecnològics. Un intent de treure els òrgans, de fer visible l'invisible. Obrir l'espectre del que és possible cap allò que se surt dels límits de la nostra concepció del món. Un espai on caben altres realitats. Una realitat del que és extraordinari. Tota l’estona sempre hi ha una cosa extraordinària esdevenint. ALLÁ és un horitzó on posar la mirada per poder trobar-nos.

Aquesta peça uneix dues línies d'investigació. D’una banda Invocaciones és una pràctica de moviment que treballa el cos com radar o sensor de matèries en l'espai i com el cos es deixa activar per aquestes 'presències'. De l’altra, Somien els cossos amb òrgans electromagnètics? és una instal·lació performativa construïda amb sensors de moviment que reflexiona sobre la relació entre el cos i els dispositius biomèdics electromagnètics implantats.
Ambdues tenen el seu origen en una experiència encarnada que ha fet del cos el meu propi laboratori. Un cos portador d'un DAI, un cos ressuscitat d'una mort sobtada, un cos travessat per descàrregues elèctriques. Un cos aterrat al planeta cel. Al planeta mar. Un cos llançat al no-res. Aquesta peça és una excusa o un manifest per donar lloc a algunes preguntes sobre el canvi de paradigma a nivell psicològic, somàtic i perceptiu que suposa experienciar la pròpia finitud, si és possible construir narratives dels cossos travessats que no corresponguin exclusivament al camp de la ficció i si l'escena és un lloc per aquestes altres realitats.

 

Ficha artística
Creació, moviment, escriptura i disseny de l’espai:
Esther Rodriguez-Barbero
Programació i arquitectura interior: Ivan Paz y Roger Pibernat (Colectivo Top Lab)
Assistència i assessorament tècnic: Miguel de las Heras (Laboratorio de Interactivos de Hangar)
Construcció i disseny estructura: Elia Bagó
Assistència so: José Velasco
Vídeo: Tristán Pérez-Martín
Acompanyament pensament i escriptura: Marta Echaves
Il·luminació: Víctor Colmenero
Converses i acompanyament intermitent: Elena Córdoba, Oscar Dasí, La Caldera, La Poderosa.
La instal·lació ha estat construïda al Laboratori d'Interactius d'Hangar i en col·laboració amb: Ivan Paz y Roger Pibernat (Colectivo Top Lab).
Beca de Producció-Investigació de l’Institut Ramon Llull, NewArtFoundation, UOC, La Caldera i Hangar.
Amb la col·laboració de: La Poderosa / Fabra i Coats, La Caldera, Los Barros, Centro Conde Duque
Agraïments: Marta, Paula, La Praga, CRUSH, Óscar, Cristina, Sara, Lucía, Raquel, Iera, Equipo de Hangar, Elena, Los Barros, Mónica, Bea, Oihana, La Nave, Silvia, Nuria, Claire, Fran, Victor, Fer, Raquel, Lidia, Blanca.

 

Esther Rodriguez Barbero. Coreògrafa, performer i arquitecta. Investiga a través de la pràctica artística. El seu treball es mou entre la coreografia, la pràctica escènica, el relat, la performance i l’arquitectura, emprant principis associats a aquestes disciplines per dissenyar pràctiques espacials i socials. Es forma en dansa contemporània paral·lelament als estudis d'arquitectura i posteriorment realitza un Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual, UCLM i un postmaster en a.pass (estudis avançats de performance i escenografia) a Brussel·les. La seva investigació aborda les relacions entre cos, espai, i lloc des del ball i el moviment, partint de la curiositat cap a allò desconegut com a motor.

 

ENLLAÇOS D’INTERÈS
https://www.estherbarbero.com/

Aquesta peça està vinculada a la pràctica Invocaciones desarrollada en diàleg amb Marta Echaves
https://www.lacasaencendida.es/cursos/escenicas/invocaciones-esther-rodriguez-barbero-12609
https://lacaldera.info/index.php/es/actividades/invocaciones
https://arselectronicagardenbarcelona.org/es/exposicioncanodrom/

 

PERFILS DIGITALS

https://www.instagram.com/estherrodriguezbarbero/