Allò que els nostres cossos recorden de la fàbrica de fils

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dimecres, 21 octubre, 2020

“Allò que els nostres cossos recorden de la fàbrica de fils" és un procés de La Trama, el programa de cultura, educació i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani a cura de Transductores amb les extreballadores de la fàbrica, CFA Pegaso i l’acompanyament de La Poderosa.

Hem iniciat un projecte de llarg recorregut (iniciat l'octubre de 2020 i amb continuïtat durant tot el 2021) per tal de donar veu a les històries i memòries de les dones que van treballar a la Fabra i Coats, amb la intenció de recollir tot allò que no s’explica en la seva història oficial. Per això hem impulsat una recerca compartida amb persones i entitats Sant Andreu al voltant de documents o records del dia a dia a la fàbrica: les olors dels tints, els moviments repetitius de debanar i apedaçar, el soroll de les màquines... i tantes altres coses que desconeixem de la vida fabril.  

Al llarg de diferents trobades amb les extreballadores de la fàbrica, les alumnes de CFA Pegaso i La Poderosa, compartim vivències entre veïnes i conegudes que van treballar al recinte,  atenem els gestos que connecten amb aquests records i ens apropiem dels objectes de la sala d’exposicions que avui l’habiten.

Més info: