ANIVERSARI FELIÇ? // COLABORACIÓ PODEROSA I INSTITUT MOISES BROGGI

LaPoderosa - Events
Presentació
Data/hora 
dimecres, 24 maig, 2023 - 18:00
Per segon any consecutiu la Poderosa col·labora amb L'Institut Moisès Broggi, un Institut públic del Departament d’Ensenyament que imparteix estudis d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles Formatius. El centre ha iniciat una profunda transformació en els ensenyaments obligatoris i està  consolidant els ensenyaments postobligatoris constituïts pel Batxillerat (Humanístic-Social, Científic-Tecnològic i Artístic)  i els Cicles Formatius de la Família Sanitària (Cures Auxiliars d'Infermeria, Emergències Sanitàries i Imatge per al Diagnòstic)

La  missió d'aquest centre és proporcionar als alumnes les competències necessàries per poder desenvolupar-se personalment i professionalment, amb l'objectiu de formar ciutadans compromesos amb els valors de la cultura que ens envolta i capaços d’inserir-se en el món laboral.

A l’Institut Moisès Broggi, es treballa els projectes de creació artística des de fa diversos cursos. En el cas concret del 2n d'ESO, els tres grups-classe treballen projectes de cinema i arts escèniques. El valor d'aquests projectes de creació col·lectiva són de gran interès tant pel coneixement de nous llenguatges d’expressió, com pel canvi de dinàmiques que es genera a l'aula. L'oportunitat de poder mostrar el treball realitzat durant tot el curs genera una motivació extra a l'hora de treballar/crear, tant per a l’alumnat com per al professorat.

En l'obra Aniversari feliç? es pretén exposar els aspectes actuals de la nostra societat que, des del punt de vista de l’alumnat, requereixen un canvi profund. L’obra, la qual és el resultat de la creació col·lectiva de tot l'alumnat, empra diversos llenguatges escènics. Per dur a terme aquest projecte de creació hem pogut comptar amb el suport de la Mònica Muntaner. Durant el curs, la Mònica ha ofert a l’alumnat diverses sessions de formació a les instal·lacions de Fabra i Coats. La col·laboració amb  la Poderosa ens ha permès treballar en un espai professional i conèixer l'entorn. Les activitats proposades han estat relacionades amb el coneixement del cos i l'ús de tècniques d'expressió corporal.

Alumnat participant: Jana Alcantara Sánchez, Víctor Balmanya Macias, Jofre Bendicho Bayona, Salvador Campos Bedoya, Hugo Colomina Medina, Emma Coogan de Arriba, Aina de la Cruz Gámez, Alfredo Émbalo Guifarro, Manel Expósito Cereto, Mateo García Scabuzzo, Sofía García Scabuzzo, Guiomar Genové Dalmau, Lucía Gil Morales, Eloi Larios Ongay, Adriana Jiménez Rodríguez, Candela Olortegui Osco, Dario Pantani Pinto, Maria Rull Monclús, Héctor Soberón Farromeque, Unai Vendrell Gutiérrez.

La professora que ha acompanyat el procés creatiu ha estat la Marta Moragues. L'estrena serà el 24 de maig a les 18h a l'espai polivalent de Fabra i Coats, seu actual de la Poderosa.