Ballar és cosa de llibres / Espectacle tots els publics

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 28 desembre, 2019 - 12:00
Informació pràctica 

Lloc : La Poderosa
C/ San Germá, 5 - 3º
Metro Plaza España

__ reserves d : info@lapoderosa.es / aforament limitat

Aportació 
5€ por participante

ballar és cosa de llibres és un espectacle escènic i participatiu que proposa l’exercici de ballar amb llibres i observar la dansa que es crea quan es balla amb llibres. Una iniciativa que combina la pràctica de la dansa i la pràctica de l’observació de la dansa, el fet de ser ballarí i el fet de de ser espectador, la força d’una experiència física real i el plaer de sentir-se seduït per un cos que balla amb un llibre.

Proposa un recorregut per diferents maneres de relacionar-se amb un llibre més enllà del seu ús habitual i d’aquella relació de proximitat familiar que normalment posseeix entre els més petits. Aquesta confiança com a objectes coneguts i quotidians és el que, de fet, facilita el llençar-se a ballar per primera vegada. Un llibre pot aconseguir fer ballar molta gent.

Ofereix una experiència entre dansa i literatura per descobrir el plaer de ballar llegint, de llegir mentre ballem, de ballar allò que llegim o llegir el que ballem.

Com funciona?
Al principi de l’espectacle, cada participant haurà de decidir si vol participar com a ballarí o com a espectador. Els que decideixin ballar, ho faran amb un llibre que es convertirà en la seva parella de ball. Els que decideixin observar, ho faran amb un llibre (“libretto”) que es convertirà en una caixa d’eines ben útil alhora de ser espectador de dansa.

Quant dura i a qui va dirigit?
L’espectacle té una durada aproximada de 50 minuts i està pensat com a experiència familiar, on adults i nens, tots junts, ballen amb llibres o miren els altres com ballen amb llibres.
Hi haurà un màxim de 25 participants aproximadament que ballaran a escena i uns altres 75, que seran espectadors. Aquestes xifres dependran de l’aforament de la sala i de les dimensions de l’escenari.

Amb quins llibres ballarem?
Els llibres amb els quals ballarem formen part d’una selecció d’àlbums il•lustrats d’una alta qualitat artística i un llenguatge literari ric i amè, que propicia una lectura fàcil i excitant, on text i imatge sovint es fonen en un únic viatge poètic. Aquesta selecció ha estat elaborada per Tantàgora.

Amb quin llibre veurem ballar?
A tots aquells que decideixin participar en l’esdeveniment com espectadors, se’ls lliurarà el “Libretto” de l’espectacle. Es tracta d’un llibre creat i dissenyat per a l’ocasió pel dissenyador gràfic Pablo Pelocodo per tal d’acompanyar i amplificar l’experiència de ser espectador de dansa.

 

direcció i interpretació: claudia solwat, javier vaquero, pere faura
espai escènic i assessorament conceptual:jordi queralt
disseny d’il·luminació:guillem gelabert, irene ferrer, sergio roca
disseny sonor: javier vaquero, ramon ciércoles
música: vvaa
disseny del “libretto”: pablo pelocodo
selecció de llibres i assessorament literari: tantàgora - artiparaula.com
disseny de vestuari: txell janot, pablo pelocodo
tècnica:irene ferrer
producció:claudia solwat, sandra casals
productor: Un espectacle produït per Plataforma Cultural La Diürna, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i en col·laboració amb Fàbrica Vella - Espai Cultural de Sallent, Blanc Produccions i el Mercat de les Flors.
amb el suport especial de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (CAT)
durada: 50'

 

Pere Faura es gradua de la School for New Dance Development d’Amsterdam el 2006, amb una peça que guanya l’ITS Festival Award, i és seleccionada per la gira DansClick al voltant dels Països Baixos. Aquell mateix any entra com a coreògraf resident al Teatre Frascati d’Amsterdam i el 2009 rep el prestigiós Charlotte Kohler Price. El 2011 es gradua a l’Amsterdam Master of Choreography i torna a Barcelona on continua produint nous espectacles amb la col·laboració de diversos centres de creació de la ciutat.

El seu treball es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, en una coreografia multi-disciplinar entre tots els elements que conformen l’engranatge teatral.

A part del seu treball com a creador, des del seu retorn a Barcelona, també ha participat en processos de programació i disseny de contextos d’exhibició artística a través de la plataforma CRIM (Creadors Independent en moviment), dins del col·lectiu ARTAS (ARTistes ASsociats a La Poderosa) i com a membre fundador de G.R.U.A. (Grup de Recerca d’Universos Artístics) on encara hi desenvolupa projectes com “Caravana de Tràilers” en col·laboració amb Claudia Solwat i Anna Rubriola.