BUITRES, o autonomía para forma y fonema I Francisca Crisóstomo y Luis Moreno

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 20 juliol, 2019 - 21:00 a diumenge, 21 juliol, 2019 - 21:00
Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Aquí entre nosaltres no hi ha res: nosaltres, nosaltres, res. Aquí entre nosaltres res, ni una mica de res més. Aire, espai, molècules, partícules, una espècie de cos subtil. No obstant això, no. Ho sento, però no. Res, ni buit ni res. Què es pot fer en un espai que només ha estat omplert i reomplert de sang, buidat per a tornar-lo a omplir de sang? Sang mort desesperança buit res. Res creix en el desert més que el desert mateix. Res creix on res hi ha. Sang i mort, tan sols porta sang i mort. Res es reprodueix ni multiplica. On hi ha sang i mort, tan sols hi haurà sang i mort. No deixarà de venir: sang i mort, sang i mort, sang i mort."

Idea, recerca i creació: Francisca Crisóstomo López i Luis Moreno Zamorano.
Performance: Francisca Crisóstomo López i Luis Moreno Zamorano.
Residències: Casa del Burro (maig 2018 / Peroblasco, Espanya)

 http://casadelburro.com  

Francisca Crisóstomo López (Xile-França) és coreògrafa, ballarina, performer i docent en dansa contemporània. Realitza la seva formació inicial a l'escola Espiral (Pedagogia, Coreografia i Interpretació, Xile 2006-2012) i continua els seus estudis en el Màster Arts, esment Dansa (Université Paris 8, França 2013-2016). Ha estudiat amb els artistes i docents João Fiadeiro (PT), Khosro Adibi (ANAR), Julyen Hamilton (UK), Deborah Hay (els EUA), Frey Faust, (AT), Geòrgia del Camp (CH) i José Miguel Candela (CH).

A través de formes que van des de la coreografia, la performance, la instal·lació i l'escriptura, el seu treball busca articular la noció transdisciplinar, com una pirateria del sensible: Vagui (performance, Atelier RE.AL 2019, La Déviation 2019 & Festival de Marseille, 2018), Je voulais marcher sud els falsaises (performance, expo Stase, Marsella, 2016), Sense panteó (performance-instal·lació, París, 2015) i Entre un gest i una pràctica/Algunes articulacions per a una reflexió política en dansa (assaig, en “Lectures emergents sobre dansa contemporània”, Ed. LOM, Xile, 2015).

Des de 2015 viu i treballa a Marsella (FR) i forma part del col·lectiu de la Déviation, Lloc de vida i recerca artística (Marsella, France). En 2017 i 2018 va rebre el suport del Festival de Marseille com a jove artista emergent de la regió.
Ha desenvolupat col·laboracions amb diferents artistes a Xile, França, l'Argentina, el Brasil, Portugal i Hongria.

Luis Moreno Zamorano és creador i performer. Actor de Teatre /Imatge, Llicenciat en Teatre i Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual de la UCLM i Art-A a Madrid, Espanya. El seu últim treball Erosió (2017) ha participat al BullShit Fest (Museo Universitario del Chopo / Ciudad de Mexico), Residència d'Intercanvi en PAR/ NAVE, Montevideo, Uy, mostra final del MPECV al Teatro Pradillo Madrid, FIDCU 2018 i Trobada d'arts escèniques llatinoamericanes M.A.S.A (Teatro Pradillo Madrid).

Amb “Algunos mitos sobre el cuerpo y otras siutiquerías” ha participat en el StgoOff, Vertientes, Danza en Emergència, Findantz a Stgo,  trobades d’ arqueologies del futur a Buenos Aires, Danza a la Deriva a Sao Paulo i Teatro Pradillo a Madrid, Festival Zicosur 2019 (Antofagasta, Chile) i programada en Centro GAM (Santiago de Chile).Com a creador ha estat part del projecte iberescena Residència Immaterial a la ciutat de La Paz, Bolívia, en el 2018. Resident  2019 en el Centre Nau amb “Humano Pastando” a més de ser un dels artistes convidats al programa Porque me muevo.
Docent de l'àrea de l'Escola de Teatre de la Universitat de Valparaíso, Teatr Escuela Imagen, i escola de dansa UDLA. Taller de recerca de “El Infinito devenir del cuerpo”Integrant del Col·lectiu Arte La Vitrina  entre 2004 i 2011.

Altres treballs: “ Reciclage de rebaño y Fragmentos de un discurso íntimo”. Com a actor i performer acaba de formar part de la peça “Massa”, del coreògraf basc Isaak Erdoiza, estrenada en l'últim Festival BAD de Bilbao. Ha treballat sota la direcció de Silvio Lang (Buenos Aires), Paz Rojo, Isaak Erdoiza, Play Dramatúrgia (Madrid), Teatre La Ressentida (Gira internacional La imaginación del futuo ). Col·laboracions amb Geòrgia del Campo, Pablo Zamorano, Francisco Bagnara, José Miguel Candela, Oscar Cornago, Paz Rojo, Paulina Chamorro, Diego Agulló, Elena Filomeno, Juan Carlos Arévalo, Daniela Marini, Cuqui Jerez, Magdalena Leite, Anibal Conde, entre otrxs.

Links de treballs anteriors:

https://vimeo.com/303852688 

https://vimeo.com/bocadeoro