CANTES DE LA LAMIA I BLANCA G.TERÁN

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
divendres, 29 octubre, 2021 - 19:00
Informació pràctica 

ESPAI: LA CALDERA
<M> Les Corts
DURADA: 40 min.

ENTRADAS 

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
12

L'òrbita lunar al voltant de la Terra és el·líptica, i com a tal té dos focus, en un d'ells hi ha la Terra, i en l'altre està Lilith. En realitat no hi ha res, però en realitat hi ha Lilith. La paraula hebrea Li·lith té un origen semàntic que vincula la paraula amb "qualsevol classe de moviment de torsió o objecte retorçat".
Cantes de la Lamia és una acció sonora, un amagatall i també una manera de palpar el cicle Hacer historia(s) a través de Lilith en les seves posicions astrals. Forma part del pròleg d'un projecte més ampli al voltant dels arquetips de la cultura i la tradició popular peninsular que habiten, fan i sobreviuen sibil·linament. 

 

Blanca Teran Habita entre la creació escènica contemporània i l'univers del grafisme, i en general la pluriocupació. Paral·lelament a la seva formació acadèmica com a arquitecta ha rebut formacions discontínues vinculades a la dansa contemporània i altres disciplines de les arts en viu. Té interès en treballar a partir del fet coreogràfic amb llenguatges interdisciplinaris on es creuen les arts visuals i les performatives. Li mola la màgia, el misteri, ballar, els sons i el que és desconegut, encara que de vegades apareix el petit monstre control freak. Té un recorregut individual, però majoritàriament prefereix treballar en col·lectivitat, ja sigui en col·laboracions tangencials, viscerals o de diferents menes.

Referència de la imatge: Detall de "La Caiguda de l'Home", oli sobre taula inclòs en el Díptic de Viena o La Caiguda i La redempció de l'Home, d'Hugo van der Goes, 1479, Bruges.