CREADORS EN RESIDENCIA

LaPoderosa - Events
Taller
Data/hora 
dilluns, 15 octubre, 2018 - 20:00
diumenge, 30 juny, 2019 - 20:00

La Poderosa per primera vegada, forma part d'aquest projecte que ens sembla tan necessari.  Sergi Faustino, serà l'encarregat de realitzar el seu process de creació amb els alumnes de l'Institut Costa Llobera.

Des del 2009, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants.  EN RESiDÈNCiA, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu, proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blogs.

A través d’aquesta posada en contacte directe entre art i educació, l’objectiu del projecte és triple:

  • Propiciar que els alumnes descobreixin els processos propis de la creació contemporània a partir del contacte i el diàleg continuat amb un creador, i que reflexionin sobre l’art a partir de l’experiència pròpia.
  • Promoure i generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques.
  • Afavorir que els instituts esdevinguin de manera activa espais per a la cultura, l’art i el pensament, lloc d’acollida de la creació i espai per a l’experimentació i la innovació artístiques.
  • L’èxit d’aquesta experiència, tant per als creadors com per als docents i els estudiants, ha consolidat el projecte com un espai clau a la ciutat per articular el lligam entre la creació contemporània i els adolescents, i ha generat noves formes i contextos de creació.

¨ara mateix, els meus peus es recolzen a terra per la part de davant, des dels dits fins al coixinet. tinc el segon dit de cada peu torçat, és herència de família, el meu cosí també els té així i la germana de la meva àvia també els hi tenia. el turmell està lleugerament flexionat, només una mica, tot just per sentir una mica de tensió a la zona. tinc els dos turmells operats, em vaig trencar els lligaments exteriors jugant a bàsquet. no a la vegada, primer un, i al cap d’un any l’altre. després m’he fet dues distensions més, una a cada turmell. m’han quedat laxes i mai més he tornat a saltar com abans. els bessons estan tocant el barrot que creua la cadira per sota, estan una mica carregats i per això noto més el barrot. els bessons se m’han fet més grans des que corro. els genolls estan flexionats a uns quaranta-cinc graus. sento el meu pes a la cadira a través de la part posterior de les cuixes. noto més el quàdriceps dret que l'esquerre. tinc la pelvis basculada i m’estira la part baixa de les lumbars per l'acció dels isquiotibials. tinc els isquiotibials curts per haver practicat vela lleugera durant la pubertat, en l’etapa en què es forma el cos adult. això és dolent per a les lumbars però és bo per protegir els genolls. em costa mantenir la part baixa de l'esquena recta. tinc la panxa cap endavant i les meves vísceres es recolzen per dins. la part alta dels meus braços penja de les espatlles i els avantbraços estan recolzats a l'ordinador una mica abans dels canells. no puc estirar del tot el braç dret per una lesió que em vaig fer quan era petit, se’m va trencar un tros d’os i se’m va quedar a l’articulació. els dits a les tecles. el meu coll està inclinat cap endavant i el meu cap està basculat cap avall, mirant la pantalla de l'ordinador mentre escric això.

un moment, vaig a fer-me una foto.

ja està.

fa dos minuts estava en una posició gairebé igual a la d'ara. fa dues hores estava corrent pel bosc. fa dos dies em preguntava com podria treballar amb la imatge des del cos i com podria investigar sobre el tema des de la pràctica. de fet encara m’ho estic preguntant. fa dues setmanes vaig fer quatre hores de carreteres de corbes amb la moto i va ser increïble, però si ho hagués d’explicar no sabria com fer-ho. fa dos anys vaig tornar a fer el meu primer espectacle, Nutritivo, i el meu fill estava entre el públic. fa vint anys treballava en una clínica de gent gran com a auxiliar d’infermeria i encara no havia començat a ballar. fa quaranta anys tenia cinc anys. avui és 6 de juliol de 2018.¨

Biografia realitzada l'any 2018

BLOG DEL PROCESS DE CREACIÓ: http://blocsenresidencia.bcn.cat/costaillobera1819/

WEB PROYECTE GENERAL : http://www.enresidencia.org/ca/residencia/sergi-faustino-en-residencia-linstitut-costa-i-llobera/autor-institut