Creadors En Residencia I Lautaro Reyes

LaPoderosa - Events
Laboratori
Data/hora 
dimecres, 27 setembre, 2023 - 00:00 a dimecres, 5 juny, 2024 - 00:00
Artistes 

Aquest curs La Poderosa aterra amb el projecte EN RESIDÈNCIA a l'Institut Narcís Monturiol de la mà del coreògraf i ballarí Lautaro Reyes

 

Process Creatiu

Aquesta proposta ve d'una sèrie de processos de recerca que desenvolupo des de l'any 2018. A través de diferents residències artístiques, començo a recopilar i sistematitzar informació que em permet generar pràctiques coreogràfiques i que, eventualment, es converteixen en dispositius pedagògics de creació col·lectiva.

Per a aquest projecte, la primera iniciativa és plantejar metodologies de recerca i creació, on totes les persones que participem en aquest procés siguem les generadores del contingut i la forma: Alumnat, docents i coreògraf.

Les metodologies són creades per activar una sèrie d'exercicis que s'expressen a través del gest, el moviment i la coreografia a l'espai. Aquest espai i les seves divisions estan dissenyats per produir un trànsit entre els diferents rols que provoca allò escènic: Les persones que observen, les que imaginen i les que produeixen el moviment. Creant així una manera de construir més àmplia a allò que només passa en un escenari tradicional.

Els exercicis que s'activen són eines per desplegar la imaginació des de diferents estímuls que esdevenen gestos o moviment. L'important és que proposarem i intercanviarem de manera col·lectiva quins són aquests estímuls, establint així una responsabilitat comuna sobre allò que s'està construint.

El procés de creació en una primera instància estarà dividit en tres parts:

  1. Investigació teòrica
  2. Pràctiques corporals
  3. Producció coreogràfica

L'objectiu principal de la metodologia i de l'obra final és tornar a donar cabuda i prioritat a la imaginació del grup d'alumnes, i que les seves subjectivitats i el diàleg entre elles sigui la pulsació que generen els paisatges escènics que es desplegaran en aquesta nova creació.