Dins, fora i més enllà I Ana Buitrago + guests

LaPoderosa - Events
Directe
Data/hora 
dissabte, 19 desembre, 2020 - 13:00
Informació pràctica 
Aportació 
free

Conductora: Ana Buitrago
Convidades: Lara Brown, Victor Turull, Andrés Waksmam i Amalia Fernández 

Mecanismes mirall, visualitzacions somàtiques, ficcions corporals, creacions de cossos quimèrics, cosmogonies, mapes corporals energètics o mnemotècnics, constel·lacions, relacions entre temps, éssers, espècies i mons que des de l'imaginari ens permeten crear lectures, habitar les relacions amb l'entorn més enllà de la ciència i fins i tot més enllà de la consciència. El món, la realitat no és el que està davant nosaltres, al nostre al voltant, sinó que és un concepte inventat i en moviment que projectem des d'i en els nostres cossos. Una construcció cultural que des de l'acostament artístic intentem contínuament qüestionar, desplaçar, actualitzar, tocar, mobilitzar.

La curiositat, la inquietud i el plaer estètic i carnal ens porta a interioritzar experiències, a narrar-nos l'èxtasi, l'arravatament, el desacord o la percepció provocada per una cosa exterior, a exterioritzar les experiències o vivències interiors. Visualitzar, somiar, imaginar, inventar… “jugar a crear” altres relacions amb l'interior i l'exterior possibilita obrir altres relacions amb el que es donat, fixat o instaurat, amb allò afirmat des de l'empíric o aparentment factual, i ens obre a altres percepcions del que considerem real espacial i temporal. Posa en joc els sentits per a crear altres sentits, per a relacionar el que no estava posat en relació. Moltes de les anomenades pràctiques alternatives, posen aquests elements en joc i en moviment en el nostre dia a dia, però també afloren en els nostres processos de construcció, de composició, d'art-factación. Així aquesta Ràdio que es veu vol parlar de la nostra necessitat avui d'habitar el que no es veu, però que no obstant això és aquí davant, ens mou, ens fa sentir i nodreix la nostre aproximació als cossos en el performatiu, creant desviaments i interrupcions del mètode, o la norma “del que es veu i es pot dir”, obrint altres visions i generant singularitats que ens posen en relació amb el que hi ha dins, fora i més enllà.

Ana Buitrago  En aquests moments els seus interessos es centren en els desplaçaments que el cos i l'acció poden posar en joc en relació a la percepció per a des d'aquí mobilitzar els nostres imaginaris coreogràfics i polítics cap a altres relacions i concepcions del món. És valenta i realitza les seves pròpies coreografies i intervencions tant en solitari com en col·laboració amb altres artistes. Al llarg dels anys ha desenvolupat una variada a labor docent i de recerca en laboratoris de dansa i moviment. Va ser codirectora d'Estudo 3, cofundadora d'UVI-La inesperada i va col·laborar en la coordinació de Desviaciones a Madrid; posteriorment ha estat membre de la Comunitat Pradillo, del col·lectiu misiónDivina i de la porta BCN. Té una àmplia trajectòria com a programadora i en processos d'acompanyament de diversos artistes i contextos de trobada o intercanvi de pràctiques artístiques.