Festival Sâlmon Entre - Itinerari Primavera-Estiu

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dilluns, 31 maig, 2021 - 00:00 a diumenge, 22 agost, 2021 - 00:00
Informació pràctica 

Als espais coorganitzadors del Festival Sâlmon cicle 21-22

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
Gratuït

El festival Sâlmon no va acabar el seu recorregut després de la 9a. edició, sinó que també es projecta en forma de crossfade o transició durant el 2021 amb l’edició del 2022. Allunyat de la dinàmica firal, freqüentada pels festivals, conscient que “el que construeix món són processos i que el futur només s’obre si hi ha un procés que obre el futur des del present”[1], el Sâlmon manté encès el foc venidor, fent créixer el cabal del flux en directe.

Durant el 2021, les quatre estructures coorganitzadores del Sâlmon (Antic Teatre, La Caldera, Graner i La Poderosa), seguim compartint un espai col·lectiu anomenat ENTRE, que aflora en diferents moments amb trobades, residències, publicacions i accions al voltant de les arts vives, en diàleg amb l’acompanyament sostingut al llarg del temps que ja acostumem a realitzar en els nostres espais.

Un ENTRE que també acull les veus d’altres estructures internacionals còmplices i de l’equip curatorial de les edicions 2021 i 2022 i que es construeix com un lloc on seguir fent juntes, activant un nou flux de tinta, que marca el camí cap a un Sâlmon 22, encara per cartografiar.

Com diu el jingle d’Hidrogenesse: No se para nunca para, Sâlmon SâlmonFlujo sin interrupción, Sâlmon Sâlmon!

[1] Amador Fernández-Savater en una entrevista publicada el 29 de novembre de 2020 a El Salto.

Sâlmon ENTRE itinerari Primavera-Estiu:

  • BRUT NATURE a La Caldera, del 31 de maig al 13 de juny.

Dispositiu de trobada que posa en relació a una part dels creadors acollits en residència a La Caldera. Durant dues setmanes elaboraran els seus projectes individuals però també, i sobretot, s’endinsaran i es deixaran intoxicar pels universos creatius dels altres.

Amb: Anabella Pareja Robinson, Sara Gebran, Maïte Álvarez Gabriela Halac. Lluc Mayol i Iñaki Álvarez (nyamnyam).

  • LO IMPORTANTE ES EL PEINADO a l’Antic Teatre, del 3 al 6 de juny.

Jornades de reflexió al voltant de la manca de teoria i crítica en les arts en viu actuals.Un programa que s’enfoca cap a la diagnosi dels motius o hipòtesis pels quals es detecta aquest buit de pensament crític en el context de les arts en viu actuals; també es compartiran referents en actiu de pensament crític, així com la perspectiva dels i de les professionals dels mitjans de comunicació, tot plegat en un espai obert de debat i intercanvi entre agents i públics.

La ideació i comissariat de les jornades ha anat a càrrec de l’equip de l’Antic Teatre en col·laboració amb David Aguilar Sanjosé, Júlia Barbany Arimany, Marta Duran, José Miguel Gutiérrez, Juana Dolores i Sandy Moldavia. L’artista i investigador escènic Rubén Ortiz les acompanyarà transversalment.

  • DELIR - Residència de creació de Nina Botkay.A La Caldera, del 16 de juny al 11 de juliol.

Delir és un exercici d'expurgació. Una paraula poc utilitzada, Delir és un verb per a 'desfer' o 'dissoldre una substància en líquida', 'esborrar' o 'extingir-se', 'esvair-se'. Una residència de creació que explora la trobada del so i el cos, investigant conceptes d'expansió i dilució, ocupació i desaparició, jugant amb les diferents escales de presència espacials.

MÉS INFO AQUÍ

  • RUIDO ROSA - Residència de creació d’Alina Folini a La Caldera i Graner, del 26 de juliol al 22 d'agost.

'Ruido rosa' es basa en la pràctica d'una escolta profunda amb el desig de desjerarquitzar la relació entre veure, dir i escoltar. Proposa una experiència corporal de tensió entre pols no oposats, on els sentits no són binaris, per observar les diverses formes de col·laboració, dissociació i ressonància entre oralitat, so i moviment.

El Sâlmon ENTRE és un flux d’accions que cristal·litza un treball en comú entre l’Antic Teatre, La Caldera, Graner i La Poderosa. Amb el suport d’Iberescena, Generalitat de Catalunya – Institut Català de les Empreses Culturals, AC/E i Ajuntament de Barcelona - Institut de Cultura de Barcelona. En diàleg amb workspacebrussels, Das Theatre, Alkantara Festival, La Corvette i Santarcangelo Festival.

Tota la info a www.festivalsalmon.com