Hacer tiempo, hacer espacio / Constanza Brncic

LaPoderosa - Events
Taller
Data/hora 
dimecres, 4 novembre, 2020 - 17:30 a dimecres, 25 novembre, 2020 - 17:30
Informació pràctica 

Lloc: La fabra i Coats
Díes: Dimecres
Hora: 17,30 h a 20,30 h.

Preus : 

  •  UN mes : 12 x sessió 
  •  UNA sessió _15 € 

Forma de pagament, reserva e inscripcions : info@lapoderosa.es 
DESCONTES: Alumnes Institut Teatre__20% , Colectiu artistes idependients__20% Asociació de ballarins__20% APDC

En aquestes sessions m'agradaria investigar les nocions "fer espai" i “fer temps” jugant amb diferents paràmetres que provoquin canvis en la magnitud i l'estat de l'espai i el temps. Així, podrem “expandir el temps”, “ampliar l'espai” , “suspendre el temps”, “deixar l'espai”, “perdre el temps”, “perdre l'espai”.... Fer espai dins del cos, fer espai entre els cossos, fer espai en l'espai. Fer temps en el cos, fer temps entre els cossos, fer temps en el temps.

Aquesta proposta neix del treball que he realitzat sobre l'experiència de moure objectes i també sobre la recerca al voltant de tres qualitats de parada: la suspensió, la detenció, el deixar. En aquest encreuament he observat que es manifesta l'animal, el fantasmal, el poètic, el maquinal i l'humà en la fina frontera entre decidir/no-decidir. M'agradaria aprofitar aquesta ocasió per a posar en joc aquestes protoprácticas i obrir-les al grapeig, al joc i a la reflexió del grup.

Constanza Brncic es coreògrafa i ballarina. Llicenciada en Filosofia i Màster en Pensament Contemporani i Tradició Clàssica per la UB, on actualment realitza el programa de doctorat en Filosofia Contemporània. Professora i cap d'especialitat de Coreografia i Interpretació al Conservatori Superior de Dansa (Institut del Teatre de Barcelona).

Entre els seus darrers treballs com a coreògrafa destaquen el solo What is the Word (finalista als premis de la crítica 2017), Li diuen Mar (Grec 2016) i Oi Néoi (Grec 2019) ambdues peces creades en el marc del projecte intergeneracional PI(È)CE de creació amb joves i avis del Raval, que lidera junt amb el dramaturg Albert Tola, produït pel Teatre Tantarantana des de 2011 i que enguany ha rebut la subvenció Creative Europe de la Unió Europea per a projectes culturals. En els darrers anys ha rebut nombrosos encàrrecs de direcció escènica i coreogràfica entre els quals destaquen El Monstre al Laberint, òpera amb 400 persones en escena, encàrrec del Festival Grec de Barcelona 2018, que es va estrenar al Teatre Grec de Barcelona.

www.constanzabrncic.net