Janet Parra | Quién no es, no ha.

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
divendres, 18 novembre, 2016 - 12:30
Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aquest treball és la continuació d'un procés d'investigació que estudia els estats perceptius dins el cos. Com es construeixen aquests estats i quin recorregut espacial i temporal dibuixen, quina és la seva coreografia. De quina manera fixa el cos el temps ?.
 
Investigo maneres d'articular i desenvolupar el pensament cap a allò visible.
Un cos desplaçat arrossega una fixació: la insistència repetitiva d'una acumulació d'idees acabades, remolcar la memòria per l'espai, perquè el cos és memòria. ¿I si ho desmemoritzem? Un cos que es construeix en aquest espai d'oblit, restablint el seu temps en el entre, deixant-se escriure en la pèrdua.

* Escrivia el poeta William Blake que l'eternitat està enamorada del treball del temps. Busquem doncs l'eternitat del cos en el temps i la seva impossibilitat

- Idea i direcció: Janet Parra
- Composició i dramatúrgia: Jesús Labandeira, Janet Parra
- Musica: Ryoji Ikeda
- Web: //janetparra.hotglue.me

Janet Parra, Buenos Aires 1988

De nacionalitat Argentina i resident a Madrid, va començar els seus estudis en dansa a Santiago de Xile i Buenos Aires, on es forma amb destacats mestres, estudiant en diferents escoles i universitats de dansa i coreografia com el taller del Conservatori de la Universitat de Xile, Acadèmia de ballet Alicia Targarona, Escola de dansa i teatre Face Buenos Aires.
El 2012 es trasllada a Madrid i completa els seus estudis a l'escola de dansa contemporània Carmen Senra, porta a terme estudis intensius de coreografia a l'Escola d'Arts d'Amsterdam i en Movement Research a Nova York. S'interessa pel treball de destacats mestres a Amèrica i Europa que han influenciat especialment el seu treball com és Kate Duck, Gerardo Litvak, Silvina Grinberg, Chris Aiken, To Lachky, Miguel Gutiérrez, Eugènia Estevez, David Zambrano, Luis Garay, Win Vandekeybus, Elena Córdoba, Martin Kilvady, Jozef Frucek & Linda Kapetanea, entre d'altres. Ha col·laborat amb diferents coreògrafs a Argentina i Espanya com Jesus Ros, Elena Córdoba, Janet Novas, Gerardo Litvak, Silvina Grinberg, Luis Garay.