LA QUALITAT DE LA MATÈRIA MÒNICA MUNTANER I JANET PARRA

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 30 octubre, 2021 - 19:30
Informació pràctica 

ESPAI: LA CALDERA
DURADA: 120 min.
HORA: 19.30h. Documental audiovisual + 20.30h. Pràctica escènica

 ENTRADAS
L’entrada al documental és gratuïta

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
12€

La qualitat de la matèria és una proposta escènica que busca l'espai de relació i fricció entre el cos de dansa i el cos de ioga. Mitjançant el cos de Janet Parra (ballarina professional i practicant de ioga amb més de13 anys d’experiència) ens endinsem en una exploració física  que parteix de la seqüencia numero II de la sèrie d’Ashtanga ioga. A través d’aquesta partitura boicotejarem el recorregut de la pràctica de ioga alterant l’execució de les Asanas en el temps i en l’espai per tal d’aconseguir un estat que es troba en una constant presa de decisions en el present continu. El nostre desig és separar els límits entre cos i ment. 

Aquesta proposta es complementa amb un documental audiovisual LQDLM que es podrà veure previ a la peça i que forma part de la investigació de Mònica Muntaner sobre el binomi dansa-ioga i que inclou entrevistes a Amalia Fernández, Núria Guiu, Janet Parra i Susana Castro. 

Mònica Muntaner es forma com a ballarina de dansa contemporània a Barcelona. Ha treballat com a ballarina/intèrpret amb diferents creadors i companyies i és co-directora artística de La Poderosa, espai de dansa dedicat als nous llenguatges del cos i el moviment fundat l´any 2000. Sota aquestes plataformes crea diversos projectes personals: Bizarre, Menta in Iurmain amb textos de Rafael Ponce, Tres encuentros, Space Invaders, Poemes d'amor i cos, Típiques (documental), mâe (identitat, cos, herència), Abans i Després de ballar, al costat de Bea Fernández, BCN XXI (Laboratori televisió experimental) amb Dani Miracle, Sessions Remotes (instal·lació) i Quatre octaves i mitja juntament amb Rosa Muñoz. Amb 16 anys d’experiència en la pràctica del ioga va finalitzar el 4t any de formació de Hatha Ioga a l’escola Equilibrium el 2019.

Janet Parra és argentina i resideix a Madrid. És ballarina, practicant de ioga i meditació, amb formació a Xile, Argentina, Espanya, Amsterdam, Nova York, Londres i l'Índia. Com a ballarina ha col·laborat amb coreògrafs a Argentina i Espanya com Jesús Rubio, Janet Novas, Elena Córdoba, Silvina Grinberg, Gerardo Litvak i Luis Garay (Buenos Aires).Amb 13 anys d'experiència en l'estudi de el ioga s'ha especialitzat en Ashtanga i meditació transcendental, disciplines que han influenciat el seu treball creatiu sobre l’estudi del cos i el moviment. Les seves peces parlen sobre estats físics i mentals, percepció, temps, acció.

PERFILS DIGITALS

https://www.instagram.com/janetparra_or/