LLOC: La Fabra i Coats . <M> Sant Andreu C/ Sant Adrià, 20. 08030 Barcelona
Una investigació sobre el cos de la música.
"El meu professor de violí Georgui Paniuskin, solista de segons violins de l'Orquestra del Bolshói i més tarda solista de segons violins de l'Orquestra Ciutat de Màlaga, m'explicava aquesta història: Hi havia un gran mestre que cada cop que sortia a l'escenari, a cada concert, treia de la jaqueta un paperet, el llegia, el tornava a guardar i començava a tocar. Quan va morir, els seus alumnes intrigats ho van buscar per saber què havia escrit en aquell paper: Mà dreta arc | Mà esquerra violí. Des de fa uns anys, em pregunto què passa quan toco, què és aquell moment musical. En aquesta cerca, vaig desgranant i jugant amb els paràmetres que operen en el fet musical. L'estudi del so/cos/espai/instrument/escolta ha vertebrat una sèrie d'obres generades des d'una performativitat que subverteix les habituals jerarquies de la música.
En el context que proposeu des de La Poderosa, vull situar el cos de la música al focus, tractant d'entendre'l des de la seva pròpia materialitat, així com des del seu arxiu en relació amb l'instrument desenvolupat durant més de trenta anys.
Luz Prado és violinista, musica, performer. La seva pràctica parteix d'un compartir constant amb el violí i la dialèctica esdeveniment-procés pròpia de la improvisació lliure. Li interessa la trobada, els processos llargs, els cossos que posen en valor l'ésser i l'estar a través del diy, el folklore, la dansa o el soroll. Comparteix processos amb músics centrats en la improvisació com Wade Matthews o Julián Sánchez; expandeix el sonor amb artistes com Nilo Gallego, Elsa Paricio, Violeta Niebla o Silvia Zayas i no deixa de col·laborar amb ballarines com La Chachi, Elena Córdoba o Carlota Mantecón. Títol al Conservatori Superior de Música de Màlaga. Especialitat: violí 2010. Màster de Musicoteràpia a l'ISEP, Madrid, 2012. Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual d'Artea i Museu Reina Sofia, 2017. Ha presentat treballs en espais com Escorxador Madrid, Teatre Espanyol, Teatre L'Abadia, Fira de Manresa, Teatre Lliure, Trobades de Cultura i Ciutadania, Biennal de Flamenco de Sevilla, Real Acadèmia de España a Roma, Museo Picasso de Màlaga o Col·lección del Museo Ruso de Sanpetersburg/Màlaga.