MÓNICA EPISODIO 2: LA QUIERO VER BAILAR / FEDERICO VLADIMIR I PABLO LILIENFELD - HACER HISTORIA(S) V

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 21 octubre, 2023 - 18:00
Informació pràctica 

Al Graner, centre de creació de dansa i arts vives

Durada: 40 min.

C/ Jane Addams, 14-16, 08038, Barcelona > Com arribar-hi

Preu: 8€

Entrades 

Mónica és el nom de les nostres dues mares. Aquesta coincidència ens ha fascinat des que vam iniciar la nostra relació: totes dues van néixer a Argentina als anys 50, filles de refugiats de guerra europeus. Totes dues eren rosses i amb una preciosa cabellera arrissada. Mónica Lilienfeld era pintora i va morir molt jove, el 1986. Mònica Pezdirc posava nua a les fotografies eròtiques que li ha fet el seu marit durant tota la seva vida. Les imatges creades per les nostres dues mares són el punt de partida d'aquesta telenovel·la especulativa anomenada Mónica.

En aquest segon episodi titulat La quiero ver bailar, mirarem les seves imatges com a éssers autònoms i maternants. Intentarem subvertir la genealogia lineal i teleològica de manera que allò maternal i les relacions horitzontals no heteronormatives siguin tan importants com la verticalitat patrilineal. Així es formarà una genealogia tentacular de maternitats no hegemòniques en la qual coexistiran no només l'èpica de les guerres, les migracions i altres narratives patriarcals-historicistes, sinó també les que han quedat fora: fantasmes, amants, virus, gestos, animals no humans, cançons, monstres i més.

 

Amb les veus de Sophie Taylor, Janet Novás i Mónica Kerner.
Escenografia Carmen Triñanes
Maquillatge Mentah

Obertura de procés.

----

Vivim i treballem entre Brussel·les i A Corunya. Portem junts des de 2014.  El nostre treball s'ha anat entrellaçant amb la nostra relació, partint de la intimitat per explorar representacions del col·lectiu que qüestionin les formes hegemòniques de narrar-nos a nosaltres mateixes. "Narrar-se és cuidar-se", ens diem. A través de la ficció especulativa, intentem sostenir móns en els quals conflueixin allò domèstic, lúdic, marginal i el desig. Aquesta reflexió sobre narracions transindividuales ens ha apropat a pràctiques tan diverses com la natació sincronitzada, el raving o els jocs de rol. En les nostres performances, vídeos i instal·lacions, col·laborem amb familiars, amigues, amants, virus, fantasmes i altres acompanyants.

El nostre treball ha estat mostrat en contextos com Copenhagen Contemporary, Kasseler Dokfest, TanzHaus Zurich, NAVE, FIDCUruguay, Beursschouwburg Brussel·les, TEFAF Maastricht, Cinéma du Réel Paris, Queer Lisboa, Santarcangelo, Loop, El Grec, Sâlmon, Azkuna Zentroa, Veranos de la Villa, MNCARS, La Casa Encendida, CA2M, TenerifeLAV o Escenas do Cambio.

Suport en residència: Auditorio de Tenerife, Residencias Paraíso / RPM, MIT Ribadavia, La Poderosa, Festival Plataforma, Graner, Tanzhaus Zurich y workspacebrussels. Mostra del primer episodi el 8 i 9 de Juny a PLATAFORMA, Santiago de Compostela. Residència de creació al Graner del 25 de setembre al 21 d'octubre. Residència a TanzHaus Zurich de l'1 al 12 d'abril de 2024. Residència a workspacebrussels del 13 de maig al 9 de juny del 2024.

www.fedepablo.com

Dins el cicle Hacer Historia(s) V del 17 al 29 d'octubre de 2023.

Video