NANA, CONCIERTO PARA DURMIENTES DR.KUROGO AMB LA COL·LABORACIÓ DE NIÑA JONÁS

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 6 novembre, 2021 - 00:00
Informació pràctica 

ESPAI: LA CALDERA
DIA I HORA: 6 de novembre a les 00h . 
DURADA: Tota la nit 
Activitat tancada per als participants del laboratori d’Adriana Reyes “Algo que no sabemos que sabemos pero sabemos: de la selva al matorral”

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Nana concierto para durmientes, és un concert de llarga durada per a oients desperts, adormits o en estat d’entreson. El concert té una durada de vuit hores i està pensat per acompanyar els diferents estats i fases de la son: endormiscar-se, adormir-se i despertar-se.

La disposició tradicional que col·loca a l'audiència asseguda -o dreta- davant el músic canvia, situant a l’audiència ajaguda, estirada...eliminant l'eix visual espectador-músic i propiciant per tant l'escolta. D'altra banda, aquesta escolta -potser atenta al començament- es difumina gradualment amb l'arribada de la son o els estats d’entreson, convertint l'escolta normalment conscient d’un concert en un acte sensorial que varia segons canvia el grau de consciència. L'espai públic del concert es re-configura com una multiplicitat d'espais privats (el niu, el llit de cada dorment) en els quals els oients afirmen la seva particularitat. Per la seva banda, la intimitat de dormir es converteix al seu torn en un acte compartit i de confiança mútua amb proximitat entre els cossos, remetent d’alguna manera a la tribu dels nostres ancestres, o simplement als campaments d'estiu de la nostra infància.

 

Dr. Kurogo ( Oscar Villegas ) interpreta el programa complet, seguint un cronograma lliurat a el públic quan arriba. Els diferents moviments i parts del concert es divideixen en períodes de 90 minuts que es relacionen amb els cicles de la son. Així mateix, les textures i els sons varien al llarg de la nit en un intent de dialogar amb les hores que la medicina tradicional xinesa atorga a l'activació dels diferents òrgans i vísceres de el cos; un intent, dit sigui de pas, més evocador i artístic que medicinal.

Óscar García Villegas és Titulat Superior en Direcció d'Escena (1996, Reial Escola Superior d'Art Dramàtic de Madrid). Ha compost, gravat i produït la música de més de 100 espectacles de teatre i dansa. Així mateix, ha treballat com a director d'escena en més d'una vintena de produccions tant pròpies com de diferents artistes i col·lectius.

Ha impartit diferents tallers sobre creació escènica, interpretació, musicalitat i tecnologia en llocs com la Universitat Carlos III, MediaLab-Prado, CA2M o Teatro de la Laboral. Sota els àlies de Sr.Curí i Dr.Kurogo, desenvolupa la seva activitat com a performer i artista sonor tant amb treballs en solitari-presentats en llocs tan dispars com Off Limits (Madrid) i el Teatre Lliure (Barcelona) - com dins del col·lectiu Gichi -Gichi Do, que va fundar el 2004 al costat de Luciana Pereyra (àlies Niña Jonás).