Otres residencies I Guillem Mont de Palol

LaPoderosa - Events
Residència
Data/hora 
dilluns, 28 novembre, 2022 - 00:00 a divendres, 9 desembre, 2022 - 13:00

La setmana que ve entra a treballar a la Poderosa Guilllem Mont de Palol en un nou projecte anomenat Danses Romàntiques

Després de realitzar diversos projectes dins de la constel·lació Mont de Dutor (Guillem Mont i Jorge Dutor www.montdedutor.com) aquest nou projecte sorgeix de la necessitat d'habitar l'escena només i de tornar a una pràctica de moviment o dansa amb el meu cos amb la direcció, els ulls i l'assistència de Jorge des de fora El projecte té la intenció d'investigar la relació entre música, espai, cos, moviment i acció en la construcció de significat i l'elaboració de ficcions.
Amb intenció de treballar des de les músiques dels ballets romàntics i russos com La Sílfide, Giselle, Coppelia, Sheherezade, L'ocell de foc, La consagració de la primavera… amb músiques de Stravisnsky, Chopin, Delibes,

Rimsky-Korsakov d'aires lírics, exòtics, màgics, sensuals, eteris i misteriosos del romanticisme que van propiciar que fossin portades a escena principalment històries poblades per dones espirituals, fades, somnàmbules i fantasmes que esclavitzaven els cors i els sentits dels homes mortals, em pregunto quines altres històries es poden explicar ara sense el vestuari, les escenografies, i el cos del ballet. Com resignificar aquest gènere musical des de lacció i el cos contemporani?

Com escriure i coreografiar en relació amb la música des del seu fraseig, cadència, accent, repetició, expectativa i suggeriment? Com acostar-me a la dansa, no des de la intenció d'explicar o narrar, però sí apostant per una dansa amb autonomia en termes de producció de llenguatge i significat. En aquest ballet no hi haurà una història per entendre però sí una dansa i unes accions que diuen i signifiquen. Serà la precisió del moviment i la claredat de l'acció que afegirà el significat deixant al cos parlar.

 

GUILLEM MONT DE PALOL (Girona, 1978)

Resideix a Barcelona. Em vaig graduar de la SNDO (School for New Dance Development, Amsterdam) el 2006. Vaig realitzar el meu propi treball des del 2009 quan vaig començar a col·laborar amb Jorge Dutor. Junts hem anat presentant els nostres treballs tant en contextos nacionals i internacionals. Alguns dels nostres projectes són: I per què John Cage? (2011), #LosMicrófonos (2013), This Movie (2013) i Grand Applause (2016), Lo pequeño (2018) juntament amb l'artista Cris Blanco i El Movimiento (2021). He col·laborat amb altres artistes com Cris Blanco, Juan Domínguez, Arantxa Martínez, Maria Jerez, Sara Manente, Marcos Simoes i Miguel Pereira. He treballat per a altres coreògrafs com a ballarí/performer com Juan Domínguez, Arantxa Martínez, Xavier Le Roy, Mette Ingvartsen, Fréderic Gies, Vincent Dunoyer entre d'altres. Sóc massatgista tailandès i kundalini iogui i intento involucrar-me en activitats pedagògiques al voltant de la dansa, el moviment i les pràctiques escèniques