Lloc : La Poderosa
Una jornada a la Poderosa des de les 11:00 fins a les 20,00 que ens anem a l'Antic Teatre a veure a Bàrbara Bañuelos, amb la idea i el desig d'estar juntes us proposem aquesta jornada de pràctica, menjar, xerrada i descans, aqui en casa nostra La Poderosa.
ordre de el dia:
Azahara Ubera. Habito diferents espais de creació i aprenentatge entre l'art contemporani i la coreografia, activo noves pedagogies i estic entrellaçada amb els moviments transfeministes, treballo en institucions i fora d'elles. Membre de diferents col·lectius com Somatecx, grup d'investigació en pràctiques crítiques creep-queer iniciat per Paul B. Preciado (Madrid, 2013), i Corales, on coordino i dissenyo laboratoris d'acció i pensament, coreografia grupal i creació de coneixement col·lectiu en els processos col·laboratius d'arts escèniques amb un grup divers (ballarin/es, artistes, activistes, antropòlegs, etc.).
El 1997 es tancava judicialment el cas de Vicente Arlandis Ruiz condemnat per homicidi amb robatori a 29 anys i 6 mesos de presó. Va complir la seva pena i després de 13 anys va sortir de la presó. El 2017 el seu fill Vicente Arlandis decideix reobrir el cas a través d'una sèrie de propostes artístiques que posen en dubte certes decisions i actuacions policials i judicials, posant en qüestió el funcionament de la justícia.
Com a rèplica adolorida a un procés que va estar ple d'irregularitats i en què ni l'acusat ni els familiars van tenir cap opció de defensar-se, cridem a celebrar un Acte de Justícia Paral·lela.
Sumario 3/94, un acto de justicia paralela és un ritual comunitari en el qual s'enjudicia col·lectivament un procés judicial tramitat i resolt per l'Administració de Justícia. Al fil dels materials que componen el Sumari 3/94, els qui participin intervindran en una acció performativa que, d'un costat, qüestionarà el relat oficial que va condemnar Vicente Arlandis i, de l’altre, reaccionarà a la resposta que la justícia estatal dóna als conflictes.
Raquel Taranilla és llicenciada en dret i doctora en filologia. És autora La justicia narrante i de Mi cuerpo también. Es dedica a investigar les pràctiques discursives de les institucions públiques, i a realitzar intervencions en què es posen en evidència els usos, els mites i les ficcions que operen en el camp institucional.
Vicente Arlandis és artista i desenvolupa el seu treball en el camp de les Arts Escèniques. Durant molts anys, treballa amb la coreògrafa Sandra Gómez en el grup Losquequedan. Actualment, participa amb Taller Placer amb altres artistes i investigadors, i desenvolupa projectes relacionats amb les noves formes de treball i la creació de sentit a través d'artefactes artístics
>> inscripcions : info@lapoderosa.es