PRESENTACIÓ QUADERNS SOBRE EL TOCAR I Aimar Perez Galí i Jaume Conde Salazar

LaPoderosa - Events
Presentació
Data/hora 
dijous, 21 novembre, 2019 - 21:30
Informació pràctica 

Lloc: La Caldera
*Aquesta presentació esta relacionada amb la performance The touching comunity
Gratuit

+info

Amb la presentació de Quaderns sobre el tocar iniciem el procés de transmissió del saber associat a la pràctica Touching Improvisation, desenvolupada per Aimar Pérez Galí i Jaime Conde-Salazar (amb la complicitat de molts altres cossos). Al llarg de sis fascicles, fem una aproximació al fet de tocar a través de conceptes bàsics i d’exercicis molt simples que tota persona interessada pot fer. Es tracta d’oferir unes eines molt senzilles per desenvolupar les nostres capacitats de conèixer a través de la pràctica conscient del tacte. En l’elaboració de cada fascicle hem col·laborat amb l’artista Theo Firmo, el dissenyador Roger Adam i algunes treballadores de l’Hospital Arnau de Vilanova (Lleida). També hem comptat amb el suport del Centre d’Art La Panera (Lleida) i la Fundación Daniel & Nina Carasso .

Amb el suport del Centre d’Art La Panera (Lleida) i la Fundación Daniel & Nina Carasso (Madrid) com a part del projecte Radiació+++, en col·laboració amb l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. 

Aimar Pérez Galí (Barcelona, 1982) desenvolupa la seva pràctica artística en el camp de la dansa i les arts en viu com a ballarí, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor, sempre entenent el cos com a lloc de l'experiència, i la dansa no com una fi en si mateixa sinó com una eina de transformació crítica. Va estudiar dansa contemporània a l'Escola Superior d'Arts d'Amsterdam (Holanda) i ha cursat el màster en teoria crítica i estudis museològics en el Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) / Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Actualment compagina la seva pràctica artística amb el treball com a docent i cap de l'especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Jaime Conde-Salazar Pérez (Madrid, 1974) és llicenciat en Història de l'Art (1997, Universitat Complutense de Madrid). Va obtenir el MA in Performance Studies (2002, Nova York University) gràcies a una beca MEC-Fulbright. El 2003, va presentar el treball de recerca “Narrativas de la modernidad en la crítica de danza estadounidense” (Departamento de Historia del Arte III. Facultad de Geografía e Historia. UCM) amb el qual va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats. Entre 2003 i 2006, va dirigir l'Aula de Danza “Estrella Casero” de la Universidad de Alcalá. Després d'aquesta experiència dins d'una institució pública, va decidir canviar d'escenari de forma radical i va ser director gerent de l’“Escuela Infantil el Moral” (Tenerife), la primera escola Waldorf concertada de l'Estat Espanyol. Després d'aprendre molt treballant entre dones i envoltat de nens, va obtenir la beca de la Real Academia de España a Roma on, gairebé inconscientment, va iniciar un projecte de creació que encara avui continua generant relats visuals d’alter egos capritxosos. Com a crític de dansa va sostenir una activitat bastant intensa i els seus articles han estat publicats a revistes com Cairón. Revista de Estudios de Danza (Madrid), Por la Danza (Madrid), SuzyQ (Madrid), Ballet/Tanz (Berlin), Mouvement (París), Hystrio (Roma) i Obscena (Lisboa). Tota aquesta activitat va desembocar en la creació del blog Continuum Artes Vivas (www.continuumlivearts.com) on va continuar escrivint sobre espectacles fins al 2016. Gràcies al suport del Graner, va publicar en 2015 el llibre La Danza del Futuro (Graner/Mercat de les Flors). Com a dramaturg ha acompanyat processos de creació de Ben Benauisse, I-Chen Zuffellato, Antonio Tagliarini, Sociedad Doctor Alonso, Claudia Faci, Aitana Cordero, Elena Córdoba, La Ribot, Álvaro Frutos, Filipe Viegas, Tania Arias, Bárbara Sánchez i Aimar Pérez Galí, entre d’altres. Com performer ha col·laborat amb Aitana Cordero, Aimar Pérez Galí, Claudia Faci, Álvaro Frutos i Bárbara Sánchez, amb qui va crear el 2016 l'espectacle Electrohumor (Tabakalera/CA2M/Mercat de les Flors), el qual no ha deixat de donar-los alegries.

 

Video