REENCANTAMENTS, PARANORMAL ACTIVITIES I ALTRES QUOTIDIANITATS I Itxaso Corral Arrieta + guests

LaPoderosa - Events
Directe
Data/hora 
dissabte, 12 desembre, 2020 - 13:00
Informació pràctica 

 

Convidades: Blanca G. Terán, Lior Zisman, Marianne Marquez, Maia Villot.

Un magazine radiofònic i multisensorial per a posar-nos una mica màgics i transcendents, que ja va sent hora. Imaginarem tàctiques encantades per a aquests temps de reencantaments que estant venint i per venir, i compartirem consells per a estats intuïtius i connexions còsmiques. Passarem una estona conversant sobre aquestes coses del sortir-se de si i de connectar-nos més enllà, així una mica místiques, relaxes, poètiques i domèstiques, que no domesticades. Tot això succeirà gràcies a les nostres increïbles i paranormals convidades.

 

Itxaso Corral Arrieta (Bilbao,1979), per aquí estic, un organisme viu que comença a organitzarse a partir de la trobada apassionada d'una immunòloga i un bacteriòleg. Durant la meva infància i adolescència faig centenars de passejos per les muntanyes basques aprenent coses fonamentals sobre fisiologia, micologia, biologia, geografia, meteorologia, gramàtica, màgia, semàntica, gastronomia i política. Estudio Periodisme i Art Dramàtic en el Pais Basc. Em diplomo en la École Internacional de Théatre Jacques Lecoq en Paris, curso el Postgrau en Poètica del Cos i Llenguatge sensorial de la Universitat de Girona, el Màster en Pràctica Escènica i Cultura Visual de la Universitat de Castella-la Manxa i Museu Reina Sofia a Madrid i el PEI, Programa d'Estudis Independents del Macba, a Barcelona. Pas molt temps aprenent en relació amb altres éssers vius, desijant trobar-me amb preguntes, infracosas, interferències, rereguardes, peculiaritats,… Fonamentalment, estic respirant, vibrant i en moviment i per això em nomeno artista viva, ballarina desenfrenada, cantant vital, escultora musical, fisiòloga amateur, escriptora i profundament paranormal.

Marianne Márquez (Chihuahua, Mèxic. 1988) és investigadora, graduada en Història de l'Art per la Universidad de las Américas, Puebla, i egressada del Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona en 2018. Actualment realitza una recerca en el MACBA entorn del productivisme rus i els seus ressons en les pràctiques artístiques contemporànies. Alguns dels seus temes d'interès actual es centren en les formes en les quals les nocions d'art i vida convergeixen i en les possibilitats d'un “reencantamiento del món” a nivell personal i col·lectiu.

Lior Zisman Zalis és estudiant de doctorat en el programa"Postcolonialismo i Ciutadania Global" en el Centre d'Estudis Socials de la Universitat de Coïmbra, on desenvolupa la seva recerca sobre la relació entre les pràctiques espirituals i les pràctiques polítiques al Brasil; master en Estudis Comparatius en Literatura, Art i Pensament en la Universitat Pompeu Fabra i una llicenciatura en Dret en la Pontifícia Universitat Catòlica de Rio de Janeiro, on va ser investigador en el Centre de Drets Humans del Departament de Dret. En el camp de la recerca i l'experimentació artística, va participar en el Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, on va desenvolupar un treball sobre la història colonial del fetitxisme de la paraula. Va treballar en el MACBA com a Coordinador del Grup d'Estudi sobre la col·lecció permanent, entre altres projectes en el camp de les pràctiques i la mediació artístic-pedagògiques.

 

CAST

Maia Villot de Diego, es artista, comisaria y librera entre otras cosas. Se licenció en Bellas Artes en la Universidad del País Vasco en 2006. Continuó su formación a través de diversos talleres y seminarios en artes visuales, danza y performance.

De sus últimos trabajos cabe destacar Natura Morta (Uholdeak - A la mesa / mahaira, Navarra, 2019. Exposición comisariada por María Ozcoidi). W-B B-W (“Emen Hetan Witchy Bytchy Ding Dong it’s Sabbat Time”, Centro Huarte, 2018. Exposición comisariada por Julie Laymond), BIDIMENSIONAL (“Yo, La Peor de todas”, Museo de Navarra, 2017. Exposición comisariada por Maite Garbayo), Lectura (“True in my body”, Tabakalera, 2016. Dentro de la exposición Anarchivo SIDA, comisariada por el colectivo Equipo re, compuesto por Aimar Arriola, Nancy Garín y Linda Valdés) y Échale la culpa I, II y III, (Festival BAD, 2014). 

Maia Villot de Diego, és artista, comissària i llibretera entre altres coses. Es va llicenciar en Belles arts en la Universitat del País Basc en 2006. Va continuar la seva formació a través de diversos tallers i seminaris en arts visuals, dansa i performance.

Dels seus últims treballs cal destacar Natura Morta (Uholdeak - A la mesa / mahaira, Navarra, 2019. Exposición comisariada por María Ozcoidi. W-B B-W (“Emen Hetan Witchy Bytchy Ding Dong it’s Sabbat Time”, Centre Huarte, 2018. Exposició comissariada per Julie Laymond), BIDIMENSIONAL (“Yo, La Peor de todas”, Museu de Navarra, 2017. Exposició comissariada per Maite Garbayo), Lectura (“True in my bodi”, Tabakalera, 2016. Dins de l'exposició Anarchivo SIDA, comissariada pel col·lectiu Equip re, compost per Aimar Arriola, Nancy Garín i Linda Valdés) i Tira-li la culpa I, II i III, (Festival BAD, 2014).