RESIDENCIA Celeste / Dani Curbelo

LaPoderosa - Events
Laboratori
Data/hora 
divendres, 10 maig, 2019 - 12:30 a diumenge, 19 maig, 2019 - 12:30

DIOSAS BELLAS Y BESTIAS

Projecte de les artistes Celeste i Dani Curbelo 

L'any 2010 vaig ser la primera a usar l'espai de La PODEROSA que a les hores portava la PORTA dins d'una proposta que ells anomenaven Espacios Còmodes (crec recordar) En aquella ocasió vaig donar forma escènica al que era un embrionari "WP VISIONeS i REVISIONES "Per a això vaig demanar l'acompanyament de Paul B Preciado (Beatriz en aquell any) que em va fer de coach.

Durant aquest temps en La Porta es van acostar al projecte molts altres artistes ... Carmelo Zalazar, Qim Pujol, Oscar Dasi ... per citar-ne alguns
Vuit anys després hi ha la possibilitat de tornar al mateix espai, ara amb un altre nom, igual que jo.
Ja no som LA PORTA i Mauricio González
Som La PODEROSA i Celeste.
Escric aquestes paraules i penso també en el procés de canvi d'identitat de gènere que suposa que LA PODEROSA (Bea Fernánadezi Mònica Muntaner) es traslladi a l'espai que habitava la PORTA (Carmelo Salazar i Oscar Dasí).
Un curiós procés de "feminització" ens ha acompanyat a totes. Serveixi això com a anècdota tot i que sé positivament que aquesta situació influirà de forma irremeiable en el procés.

Som dos artistes amb processos i temàtiques de creació molt diferents que venim de "disciplines" diferents i un altre període generacional.
Hi ha coses que ens uneixen com el fet trans i la insularitat, per exemple, sense que això es converteixi en una etiqueta que d'homogeneïtat a les realitats i experiències de cadascuna i entendre que les diferències no ens separen sinó que ens enforteixen.
Parlem de dansa de activisme, oracles, verges, putes, homes, sexe, amors, desamors, menjar, ocupes, sirenes, nenes, veus, maternitat.
I el que proposo és deixar-nos impregnar de tot això i sumar les realitats de l'espai a Okupar i la de la ciutat on estarem durant un període de temps.