serenity rave / Laura Ramirez residente a La Poderosa

LaPoderosa - Events
Residència
Data/hora 
dimecres, 1 setembre, 2021 - 00:00 a diumenge, 12 setembre, 2021 - 00:00
Artistes 

Del 1 al 12 de septiembre

Serenity rave és un projecte de creació coreogràfica el tema principal és el que evoquen les dues paraules que li donen títol a la peça. "Fa un temps vaig llegir que Serenity (serenitat) és la humitat que impregna l'atmosfera durant la nit, i em va semblar la imatge perfecta per descriure allò que m'agradaria posar en escena, Seria com mirar a aquesta incertesa de cara. Pensar que res està connectat a tot i tot està connectat a alguna cosa. Que els teixits són porosos i les vores oberts. Que hi atmosferes inquietants que ens mobilitzen el cos cap als desitjos. Atès que vivim en un món canviant compost per identitats en constant moviment i amb la capacitat de conviure de manera simultània, proposo la serenitat com un llenç en blanc on començar a construir una nova realitat. D'altra banda aquesta rave proporciona que les emocions flueixin de la vibració de la música. La intensitat d'aquesta i l'emoció que uneix a les persones que acudeixen a una rave creen una comunitat efímera que només té vida mentre sona la música."

Pensat en aquestes dues paraules com a temes i detonadors de la feina, imagino un oasi on s'ajunten i apareix Serenity rave: Serenity com allò que està suspès i que té la capacitat de colar-se per tots els porus, i Rave com el que considero que és, un espai suportat per un beat que sosté a una multitud ballant durant hores, pensar el beat com una forma d'estar juntxs.

Laura Ramírez Ashbaugh és coreògrafa i ballarina. Interessada en les idees de paisatge, cos ambigu, els espais intermedis i la barreja del feeling amb el beat, la seva tasca se centra en pensar i explorar la dansa i la coreografia. Treballa activament amb Ainhoa Hernández, amb la qual va crear el 2014 el col·lectiu Twins Experiment, i està iniciant el seu projecte com a DJ. Així mateix, ha col·laborat en peces de Maria Jerez, Cris Blanco, Play Dramaturgia o Quim Bigas. En relació amb el seu treball com a creadora i intèrpret, que s'articula principalment entre Madrid, Barcelona i França, imparteix tallers, classes de moviment i ofereix suport com a tutora, fent seguiment a diferents artistes i col·lectius. Ha generat espais d'estudi, com MovLab a La Casa Encendida, o de lectura, com EL CLUB als Teatros del Canal. Juntament amb Andrea Zavala, treballa en la creació "d'un esport per a desaparèixer", així com en projectes musicals i textuals. Com a mediadora, col·labora amb l'Àrea d'Educació del Museo Reina Sofia. Ha mostrat les seves últimes creacions i col·laboracions a França, Argentina, Mèxic, Uruguai, EUA i Espanya.