SOMAFICCIÓN / Elena Carvajal i Fran Martínez

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
dissabte, 25 juny, 2022 - 19:00
diumenge, 26 juny, 2022 - 19:00
Informació pràctica 

LLOC: La Fabra i Coats.  C / Sant Adrià, 20 (San Andréu)
 

ENTRADES

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Sota una melodia de flauta dolça es cou a foc lent el que volem que sigui Somaficción, un projecte en col·laboració entre Fran Martínez i Elena Carvajal amb el qual deixem que els nostres universos creatius es barregin. Considerem aquest projecte com l'inici d'una escola de reflexió pel que fa a les arts vives, que de vegades tindrà lloc en formats escènics i altres simplement serà una reunió entre amics. Acaba de començar i durarà molt de temps.

El que ens preocupa i alhora ens il·lusiona en aquesta cerca és un apropament al cos des d'un lloc plaent, lloc que hem trobat a través de la ficció. Terme que ens agrada utilitzar com un acostament a la realitat des d'altres llocs habitats per la imaginació i allò intangible, un mecanisme que ens permet entrar al terreny de l'especulació, una esquerda en allò visible. Hem treballat teixint cartografies coreogràfiques basades en el treball de la veu i la ficció narrativa. Una pràctica propera a l'escriptura automàtica, en la qual s'anomena tot allò que és visible, aparentment reconeixible i és a través d'aquesta narració que accedim a altres memòries i altres plànols paral·lels a través de la ficció.

Acompanyant aquest interès, el nostre focus corporal resideix i es nodreix de pràctiques somàtiques utilitzant un terme que hem encunyat com a “somaficció”. Entre les pràctiques somàtiques que ens interessen hi ha la fàscia teràpia i el mètode Feldenkrais. Totes dues les practiquem com a manera d'apropar el cos a aquest espai narrat, al visible i al ficcional (si és que tots dos no són la mateixa cosa o potser existissin com a tal). Entra en joc allò coreogràfic com un interès personal d'entendre quines estructures, patrons, camins...pot seguir aquest cos en relació a l'espai, quina és la seva narració i les seves ficcions més enllà de la paraula.

 

https://www.elenacarvajal.com/

https://www.efepuntomartinez.com/