Te llamo cuerpo I Candyasses

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
divendres, 6 maig, 2022 - 19:00 a dissabte, 7 maig, 2022 - 19:00
Informació pràctica 
Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 

Un extracte de la investigació “Ahora te llamo” iniciada per Lucía Jaén i Paula Pachón (Candyasses) en 2020 al voltant de les pràctiques de lectures, passejos i
converses des de la distància. Aquesta part es focalitza en el cos entés com a activador i traductor de llenguatge en una acció o moviment, el cos com a paraula i el cos com a imatge, entre el físic i allò verbal.
Quines possibles relacions apareixen entre el cos i la paraula? Quins elements comunicatius i de relació apareixen entre el performatiu i el quotidià? En la pràctica què tenen de diferent i de comuna llegir, passejar, conversar i performar?, i en la teoria?
El cos. El cos en un lloc. El cos amb un estat. El cos que llegeix, parla i escolta. El cos en moviment. El cos entre allò quotidià i allò performatiu. El cos que imita. El cos com a paisatge.El cos amb (o sense) memòria. El cos per a sentir. El cos per a imaginar. El cos amb un cos. El cos performatiu?

 

Candyasses s’inicia amb una col·laboració que relacionava la investigació de Lucía sobre dansa i paraules amb la investigació de Paula sobre el caminar com a pràctica artística. Aquesta col·laboració es va iniciar a partir d'una trucada telefònica, i així va continuar desenvolupant-se: Lucía estava en Copenhaguen preparant la pràctica performativa per a la presentació de la seva TFM en “Danse and Participation” en The Danish National School of Performing Arts, mentre Paula estava a València ocupada amb la pràctica del passeig i a generar partitures corporals a través de la seua experiència paisatgística, tot això enfocat cap a la seva TFT en “Coreografia i Interpretació” en el Conservatori Superior de Dansa de València. Així doncs, van posar en comú aquests coneixements individuals des de la distància física, però construint juntes, és a dir, mantenint una trucada telefònica on la pràctica d'una alimentava a la pràctica de l'altra i viceversa.

 

Paula i Lucía comparteixen els seus interessos de dansa i pensament des que es van conéixer en 2012; van estudiar dansa contemporània en el Conservatori Professional de Dansa de València i han coincidit en laboratoris d'investigació en els quals relacionaven les seves maneres de fer a través de la pràctica d'altres artistes.
Des de 2020 es presenten com Candyasses, un grup de dos de-formalitzat. Proposen un treball col·lectiu des de les seves pràctiques individuals, per a investigar en el llenguatge de la dansa i les arts vives.

 

Amb el suport de: Espai La Granja (València), Centre Cultural Las Cigarreras (Alacant) i L'Institut Valencià de Cultura.
Agraïments: Sandra Gómez, Rocío Pérez, Esther Blázquez, David Pérez i Quim Bigas