TODA LA LUZ DEL MEDIO DÍA I JULIÁN PACOMIO

LaPoderosa - Events
Performance
Data/hora 
divendres, 24 març, 2023 - 19:00 a dissabte, 25 març, 2023 - 19:00
Informació pràctica 

Lloc :  La Fabra i Coats. C/ Sant Adriá , 20
<M> Sant Andreu 

ENTRADES

Cicle / Projecte / Convocatòria relacionats 
Aportació 
8€
Artistes 

Toda la luz del mediodía serà la segona part de La Trilogía del Sol, de la qual forma part Apocalipsis entre amigos o el día simplemente, una peça que es va estrenar el 2021 a La Capella a Barcelona amb el suport de Barcelona Produció. Aquesta trilogia és una investigació sobre l'imaginari al voltant de la llum del sol, l'hora del migdia i les seves foscors. Si Apocalipsis entre amigos o el día simplemente és una peça per a un horari de
clarejar, de 6:00 a 9:30 am, en un espai amb l'entrada de llum natural, Toda la luz del mediodía és projecte sobre les 12:00 pm, sobre com portar el migdia en un espai indoor, sobre la llum zenital de l'astre i tota la seva mitologia associada. Així com la primera part s'abordava la idea de rave i es treballa sobre l'estat dels cossos en una festa; en aquesta segona part, em centro a la migdiada, en un cos que va de la vertical i l'energia feia l'horitzontalitat i el casament.

Aquesta triologia conclourà amb una tercera i última part: Los Obscuritones. Una peça que investigarà un material físicament impossible però simbòlicament real, aquelles hipotètiques partícules del que estarien composta la foscor total, batejades així per analogia amb les seves oposades de llum: els fotons. Tot el projecte neix d'una fascinació per la nit, però sobre tot plegat, d'un cansament. Un cansament de la nit i de la festa. Si fem una mirada a Madrid i Barcelona, ​​ens adonem d'una temàtica molt present en les seves exposicions, publicacions, peces i el cicles de pensament: la nit.

Alguns exemples de Madrid són ‘Estudios de la noche’, ‘Querer parecer noche’, ‘Todos los conciertos, todas las noches, todo vacío’, ‘YOU GOT TO GET IN TO GET OUT’ o las Jornadas de Estudio de la Imagen en el CA2M en 2022 sobre cultura club ‘Dance this mess around’. A Barcelona em venen al cap alguns casos com ‘Article 6 : Pensar la noche’, publicat a Sant Andreu i que aborda una visió de la nit des de les seves diverses perspectives o l'exposició ‘Las periferias de la noche’ del cineasta tailandès Apichatpong Weerasethakul a Fabra i Coats. He de reconèixer que em fascina, a l'hora que m'esgota, tanta admiració per la noctunitat.