Lloc: Mercat de les Flors
+info
Trança és la segona part de la trilogia Coreoversacions, una recerca coreogràfica iniciada per Thiago Granato a l’Akademie Schloss Solitude de Stuttgart durant una residència entre 2013 i 2014.
El concepte principal que estructura el projecte és la creació de tres solos de dansa basats en converses coreogràfiques imaginàries amb coreògrafs del passat, del present i del futur respectivament. D'aquesta manera, el que comença com un procés de reflexió retrospectiva acaba plantejant una projecció fictícia en la qual l'artista posa el seu cos a disposició d'uns altres. L'aproximació documental i la ficcional s'entremesclen i confonen, generen un espai comú basat en la necessitat d'abordar diferents qualitats de presència i estimular així la producció de noves corporalitats.
A partir de la combinació de recerca, creació, producció i educació, el projecte Coreoversacions busca generar una xarxa de relacions entre els qui participen en la peça, tant artistes com estudiants i públic, per a afavorir el debat entorn de la dansa i la seva vinculació amb la història, l'herència cultural, l'autoria, la propietat, la idea de traducció i transmissió o el concepte d'incorporació i de presència.
Després de Treasured in the Dark (2015), el primer solo de la trilogia, Trança convida a un viatge sensorial en el qual el so, la llum i el moviment entreteixeixen superfícies i temporalitats vertiginoses. Thiago Granato parteix d'una coreografia de mans i accelera exercicis de transformació corporal, processos que permeten el cos canviar de forma, en els quals diferents forces internes (sentiments i sensacions) es tradueixen en signes. Recognoscibles en la quotidianitat, aquests signes condueixen a una recerca entorn del poder del cos per a crear contextos que donin forma a nous modes de vida.
Com afirma la professora i teòrica de la dansa Christine Greiner en el seu text La alteridad como estado de creación (a Victoria Pérez Royo; Diego Agulló (eds.), Componer el plural, Ediciones Polígrafa, 2016): “en trencar la barrera entre el jo i l'altre” aquest projecte produeix “indeterminacions, desestabilitza evidències i aposta principalment per discontinuïtats i encreuaments entre fragments i espectres. La proposta no consisteix a completar res, ni explicar històries de nou o apropiar-se i internalitzar algun entrenament específic, sinó a avançar en l'experiència d'imaginar trobades entre vius i morts, moviments i imatges”.
Thiago Granato. Coreògraf brasiler resident a Berlín. Les seves peces s'han presentat en diferents països com el Brasil, l'Uruguai, Israel, Àustria, Alemanya, Suècia, Líban o Corea. A més del seu treball personal, ha col·laborat amb artistes com Simone Mello, Adriana Grechi, Lia Rodrigues, Mathilde Monnier, Cecília Bengolea, Cristian Duarte o Jefta van Dinther, entre d’altres. Va participar a Ex.e.r.ce 8, programa coordinat per Xavier Le Roy, al Centre Coreogràfic de Montpeller (França). És professor a DOCH Universitat de Dansa i Circ a Cullbergbaletten (Estocolm, Suècia) i al departament de Dansa i Teatre Moderns de l’AHK a Amsterdam (Holanda). Durant els anys 2013 i 2014 va ser artista resident en l’Akademie Schloss Solitude a Stuttgart (Alemanya), període durant el qual va desenvolupar el projecte Coreoversacions; i el 2015, va ser resident del Centre International des Recollets a París (França). El 2017, crea Hosts, una peça coreogràfica realitzada conjuntament amb catorze estudiants com a part de la programació del departament de Teatre i Dansa Moderna de l’AHK. Actualment, treballa en la tercera part de la trilogia Coreoversacions.
website: www.thiagogranato.com