Partituras o guías para la acción

LaPoderosa - Projectes
Residència ARTAS
Data 
dissabte, 1 abril, 2017 a diumenge, 16 juliol, 2017
Artistes relacionats 

Objectiu: obrir un període d'investigació en solitari i compartit on aprofundir en la creació d'Partitures per al desenvolupament d'improvisacions concretes o coreografies obertes.

LABORATORI I PRÀCTICA ESCÈNICA: partitures o guies per a l'acció.

  • -Laboratori desenvolupat a Madrid, a La Casa encesa sota el paraigua de MOV LAB./ L'artesania de l'acció de decidir com a guia o partitura
  • -Practica Escenica desenvolupades a La Poderosa / La audioguia o instruccions d'àudio com partitura . Es van desenvolupar principalment dues metodologies vinculades a la idea o concepte d'Partitura com a eina per a la improvisació concreta o coreografia oberta:

Metodologia 1 _ L'artesania de l'acció de decidir com a guia o partitura

    La presa de decisions en temps real, però com 1 musculació Conscient d'AQUESTA pràctica i com a Dispositiu de composició en temps real.
    Divisió de la prácticaen quatre estadis o titulars que limitaven el radi d'acció a tres dinàmiques o estadis:
   Aquesta pràctica que va començar sent un escalfament per muscular i pastar la presa de decisions en temps real es va acabar convertint en una mena de partitura col·lectiva que va obrir qüestions de composició en temps real grupal molt vàlides i que seguiré desenvolupant en un futur pròxim sobretot     en el terreny del col·lectiu.

Metodologia 2 _ la audioguia o instruccions d'àudio com partitura

    En primer lloc reproduïm i practiquem amb la partitura ja presa de la peça Aquest lloc entre Prethink and Free acction: només A.
    Posteriorment es va construir una partitura col·lectiva de 150 instruccions sumades de tots els grups que van treballar en la seva pròpia manera de sumar o ordenar les mateixes.
En aquesta practica individual els participants van activar el seu imaginari, la seva capacitat de traduir el llenguatge parlat al llenguatge corporal i van posar en marxa tots els mecanismes que es despleguen en relació a la representació: conceptes com clixé, estereotip, literalitat, van sortir al luz.Se van posar en marxa nous additius que havien de dialogar o dissociar amb la guia sonora, el que provocava o cap aparèixer aquest lloc entre que tant m'interessa en l'execució del present de l'acció