UnAchifa

LaPoderosa - Projectes
Artistes relacionats 

Durant molts anys he buscat un sentit de pertinença amb el passat del meu família materna a través de la imaginació, el relat oral i l'arxiu familiar. Al llarg dels anys he generat un ridícul entossudiment a fer
preguntes sense resposta sobre el passat. Tot i que he crescut dins de la comunitat peruana-xinesa a causa de la primerenca mort del meu besavi (que va migrar des de la Xina al Perú a finals del segle XIX), he buscat abordar la identitat mestisa des d'una narrativa personal com a dona de quarta generació Tusan (Peruana-Xina). La curiositat m'ha empès a crear una nova història que es teixeix entre forats negres, trossos de memòries i imaginacio.

UnAchifa és un punt detonador per parlar sobre les diversitat d'herència, etnicitats, i històries que conformen les identitats llatines. Històries de trobades d'amor-odi, racisme i mestissatge, que van més enllà de les dicotomies imposades pel sistema colonial. Des d'aquesta exploració vull abordar la multiplicitat, la barreja i allò difús. Per exemple en la societat peruana s'ha fusionat harmoniosament el menjar anomenat Chifa, la influència i integració de la trobada entre la Xina i el Perú, però es fricciona en relació amb l'estatus social i la identitat.

PROJECTE RESIDÈNCIES EN DIÀLEG 23

CONSULTA TOTES LES RESIDÈNCIES 2023 DE LA PODEROSA