Amalia Fernández

LaPoderosa
artista escénica profesora e interprete

Amalia Fernández ( Granada, 1970)

Viu i treball a Madrid des de fa 28 anys. Formació clàssica (ballet) com gairebé totes les persones de la meva generació que van passar el seu període estudiantil a Espanya.

La meva trajectòria professional ha anat de la interpretació (com a membre de la Cia. El Bailadero-Monica Valencià, durant 10 anys) a la creació independent a partir del 2005. En aquesta fase, he creat peces en solitari (matrioshka, kratimosha, en construccion 1 i 2, el resistente y delicado hilo musical etc) i en col·laboracions amb altres artistes (shichimi togarashi amb Juan Domínguez, Perrita  xinesa amb Nilo Gallego, ballarina II amb Sonia Gómez etc)

També he participat en processos d'altres artistes, com interpret, coach, coreògrafa, col·laboradora puntual...

Una altra part important del meu treball està relacionat amb la docència en diversos contextos acadèmics i extraacadèmics, amb el suport d'institucions públiques o privades. En aquest sentit, un dels projectes mes bonics, ha estat "ser o no ser un cuerpo", en col·laboració amb Santiago Alba Rico, i la col·laboració intermitent amb el MPECV

Canto en un cor des del 2004, la qual cosa ha influït molt en les meves peces dels darrers  anys.

També sóc professora de ioga Iyengar, i aquesta relació des de fa 23 anys amb el ioga, ha contaminat la meva visió de les practiques artístiques i la  metodologia de transmissió.

M'interessen molt els processos col·lectius d'estudi i creació d'obra.

Paradojicament, el projecte actual en el qual treballo, és un sol autobiografico.

FI