Gentry, la ciutat en venda.

LaPoderosa - Projectes
Residència ARTAS
Date 
Sunday, 1 April, 2018 to Tuesday, 31 July, 2018
Related artists 

Per segona vegada, el col.lectiu Mos Maiorum (Alba Valldaura, Ireneu Tranis i Mariona Naudin) s’instal.la a la Poderosa per a continuar amb el procés de creació de la seva segona peça: Gentry, la ciutat en venda.

Gentry és un treball documental sobre els processos de gentrificació que actualment estan transformant Barcelona: assetjament immobiliari, turistificació, expulssió de la població i substitució d’aquesta per una altra amb més poder adquisitiu, urbanisme i ús de l’espai públic, polítiques sobre el sòl i l propietat, activisme i resistència veïnal, etc. Un fenomen complexe en el qual hi intervenen molts agents i s’hi guanyen xifres exorbitants. I és que invertir en quelcom tan bàsic com l’habitatge és, ara mateix, un dels negocis més rentables que existeixen i això provoca una contradicció superlativa: com pot ser que el dret a la propietat privada i a l’especulació passi per damunt del dret a l’habitatge, a dormir sota un sostre?

En aquest procés fem servir altra vegada la tècnica verbatim, usant entrevistes reals que hem dut a terme durant mesos a persones relacionades amb el tema que ens afecta: afectades, activistas, polítiques, agents immobiliàries, turistes. Un ventall d’opinions que ens servirán per a fer entendre els entremats d’aquest fenomen complexe que ens ocupa i precaritza encara més les nostres vides a la ciutat, una ciutat en venda.

 

https://www.teatrebarcelona.com/espectacle/mos-maiorum-gentry

http://www.institutdelteatre.cat/ca/pl422/actualitat/id480/el-collectiu-mos-maiorum-guanya-el-premi-adria-gual-2017.htm

https://www.mosmaiorum.info/gentry